Här är beviset: Charlotte Kalla är bäst i världen

Här är beviset: Charlotte Kalla är bäst i världen

Försäsongen har varit lyckad för Charlotte Kalla.
Nu fastslås det även att hon faktiskt är bäst i världen.
Skidstjärnan toppar nya rankinglistan som Internationella skidförbundet släppte i dag.

Charlotte Kalla går in i en ny säsong med stora möjligheter. I år, till skillnad från förra året, får hon däremot en konkurrent mer i spåren.

Rivalmöte väntar i vinter

Efter avstängningen är Therese Johaug tillbaka i det norska laget. Rivalerna har redan mötts en gång i år, vilket slutade med ett rejält norskt styrkebesked.

Foto: Bildbyrån

I det klassiska rullskidsloppet Lysebotn Opp vann Johaug med över två minuter före tvåan Kalla. Det svenska laget har bland annat legat på försäsongsläger i Italien och nu senast i Bruksvallarna där man laddar inför säsongsstarten om drygt två veckor.

Veckan efter loppet i Bruksvallarna väntar världscuppremiären i finska Ruka.

Kalla bäst i världen

Inför den kommande säsongen har Internationella skidförbundet (Fis) rankat samtliga distansåkare i världen. Och där hittar vi en svenska i topp i form av Charlotte Kalla.

Foto: Bildbyrån

De så kallade Fis-poängen räknas ut genom att ta genomsnittspoängen från de fem bästa resultaten under den senaste tolvmånadersperioden. Kalla får en poäng på 0.62, ju lägre poäng desto bättre.

Hack i häl följer tre norskor, bland dessa Ingvild Flugstad Östberg, och på tolfteplats kommer nästa svenska i form av Ebba Andersson.
– Försäsongen har varit bra. Samtidigt känns det bra att det är ett par veckor kvar. Man vill alltid få lite mer snökänning, säger Kalla till SportExpressen.

Varnar för Johaug

I år är det första gången på de senaste två åren som 31-åringen ingår i landslagets träningsgrupp. För Kalla själv har det inte inneburit några större förändringar i uppladdningen inför säsongen.

Foto: Bildbyrån

Men inför vinterns hårda tävlingar lyfter hon ett varningens finger för Therese Johaug.
– Jag tror att hon har ett starkare pannben än någonsin tidigare, säger Kalla till SportExpressen

Dela för att visa ditt stöd för Charlotte Kalla i vinter!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/KS6SekViAo5a8YenXsZh8d-qtJ6QjoRd6obSs4RBxreyaOT5kf5FzpuyX6MX1XWm” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Charlotte Kallas besked – kan avsluta karriären: ”Kan inte lova något”

Jättekritiken från Wada – efter Sebastian Samuelssons besök i Vita Huset