Charlotte Kallas besked – kan avsluta karriären: ”Kan inte lova något”

Charlotte Kalla har en lång och framgångsrik karriär i ryggen.
Nu kan slutet vara nära. 
Den svenske skiddrottningen konstaterar att årets säsong kan bli den sista, men motivationen för en fortsättning är på topp.

Det svenska längdlandslaget. med Charlotte Kalla i spetsen, är i slutfasen av försäsongen. Om drygt två veckor väntar premiär i Bruksvallarna och ytterligare en vecka senare går världscuppremiären i finska Ruka.

Kalla siktar mot VM

Kalla kommer från en framgångsrik säsong där det bland annat blev tre silver och ett guld på OS i Pyeongchang. Och siktet i år är redan inställt på VM i Seefeld i februari.

I och med världsmästerskapet nästa år kommer årets säsong bli något annorlunda för 31-åringen. Tour de Ski kommer hon inte åka, vilket även Stina Nilsson har bekräftat.

Anledningen är att schemat blir väldigt tufft och de svenska stjärnorna väljer då i stället att ladda på egen hand för att toppa formen till VM.

”Vet inte hur länge jag håller på”

Men VM i Seefeld kan även bli det sista världsmästerskapet för Charlotte Kalla. I en intervju med SportExpressen konstaterar Kalla att hon är osäker inför framtiden.
– Jag vet inte hur länge jag kommer hålla på och då vill jag inte lova någonting om nästa år, säger Kalla gällande nästa års Tour de Ski till SportExpressen och fortsätter:
– Men det här är nog inte sista säsongen. Det känns som att jag har mer att utforska.

Redan inför OS i Pyeongchang berättade Kalla för att det kunde bli ett möjligt slut på karriären. Det har däremot ändrats och förra vintern öppnade skiddrottningen för en satsning mot OS 2022 i Peking.

Huruvida det blir verklighet är svårt att säga i dagsläget. Men nu, bara veckor kvar till säsongsstarten, säger Kalla att motivationen är stor.
– Jag har så mycket kvar att utveckla. Bara att försöka hålla så hög och jämn nivå som möjligt. Ta kliv framåt både i klassisk stil och fristil, säger hon till SportExpressen.

Framgångsrik karriär

Charlotte Kalla har en lång och framgångsrik karriär i ryggen. Svenskan har bland annat nio OS-medaljer varav tre guld samt två VM-guld på meritlistan. 2008 belönades hon med Jerringpriset efter att hon samma säsong som första svensk vunnit totalsegern i Tour de Ski.

Det återstår att se hur många världscupsegrar det blir för den svenska skidstjärnan i vinter.

Dela om du ser fram emot längdsäsongen!

LÄS MER: Stina Nilsson kan stoppas på skid-VM – efter olyckliga krocken

Tränarens sågning av Petter Northugs märkliga diet: ”Funkar inte”