Stina Nilsson kan stoppas på skid-VM – efter olyckliga krocken

Stina Nilsson går hårt för nya VM-medaljer i Seefeld.
Men i sprintstafetten kan hon komma att stoppas.
På grund av det tighta schemat kan den svenska skidstjärnan tvingas stå över medaljchansen.

Stina Nilsson och Charlotte Kalla är två av vinterns stora hopp i skidspåren för svensk del. För närvarande är landslaget på plats i Härjedalen för att ladda upp inför säsongsstarten i Bruksvallarna om tre veckor.

Satsar mot VM

Vinterns stora mål är VM i Seefeld som avgörs i februari nästa år. Stina Nilsson har ännu inget VM-guld på meritlistan men har tidigare tagit fyra silver, allra senast i Lahtis 2017.

Foto: Bildbyrån

Men det tuffa schemat kan tvinga Stina Nilsson att ge upp en av paradgrenarna. På lördagen den 23:e februari avgörs damernas skiathlon och redan på morgonen därefter går sprintstafetten.

Kan stå över VM-stafetten

Det gör att 25-åringen är osäker på huruvida hon kommer till start i båda tävlingarna och välja att stå över sprintstafetten.
– Om jag är i form så kommer jag vilja åka så mycket som möjligt på VM. Men jag vet också att jag nog måste välja bort någonting, säger Stina Nilsson till SportExpressen och fortsätter:
– Även om jag blir uttagen, så tror jag inte att jag kommer kunna åka allt. Det kan bli lite för mycket. Jag vet inte vad jag i såna fall ska avstå, eller vad tränarna bedömer att jag inte håller måttet för.

Stina Nilsson och Charlotte Kalla tog tillsammans ett OS-silver i sprintstafetten tidigare i år. Kalla har bekräftat att hon kommer välja bort sprintstafetten och nu kan alltså Nilsson göra det samma.

Foto: Bildbyrån

Den svenska skidstjärnan har precis anslutit till landslaget i Bruksvallarna och gått sitt första pass. Med tre veckor kvar till säsongsstart kommer hon med ett styrkebesked.

Nilsson i toppform

Formen är på topp och försäsongen har varit näst intill helt perfekt.
– Det är alltid svårt att säga i det här läget, men känslan säger att formen är där den ska vara, säger Nilsson till SportExpressen.

Foto: Bildbyrån

Den 24 november inleds världscupen i finska Ruka för att veckan efter rulla vidare till klassiska Lillehammer.

Dela för att visa ditt stöd för Stina Nilsson i vinter!

LÄS MER: Stora glädjebeskedet: Svenske OS-hjälten med på skid-VM

Efter kampen och de ryska hoten – nu bjuds Sebastian Samuelsson in till Vita Huset