Efter kampen och de ryska hoten – nu bjuds Sebastian Samuelsson in till Vita Huset

Sebastian Samuelsson har öppet tagit kampen mot dopning och det ryska fusket.
Nu bjuds skidskyttestjärnan in till Vita Huset.
– Jag ser det som ett bevis på att man har fått ett internationellt genomslag för det man sagt och uttryckt tidigare och att budskapet är viktigt, säger han till Aftonbladet.

Sebastian Samuelsson fick ett enormt genombrott förra säsongen.

Fått dödshot efter kampen

Inför OS-tävlingarna i Pyeongchang var det inte många som hade koll på 21-åringen, men efter två bragdartade insatser i stafett och jaktstart så åkte skidskytten hem med ett guld och ett silver – och som en riktig publikfavorit.

Men Samuelsson har även varit rejält omtalad vid sidan av skyttevallen.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Svensken har flera gånger höjt rösten mot dopning, och satt ner foten rejält när det kommer till Rysslands systematiska fusk. Allting uppdagades i vintras, då han valde att bojkotta en världscuptävling i landet, och han fick då motta dödshot från ryskt håll.

Trots påtryckningar och de enorma skriverierna har Samuelsson stått på sig, och nu uppmärksammas han – minst sagt! – internationellt.

Får nu jätteuppdrag

Samuelsson har nämligen blivit inbjuden till Vita Huset i Washington, av Office of National Drug Control Policy, för att prata om den rena idrotten, skriver Aftonbladet.

– Det måste vara helt unikt att en svensk idrottare får föra fram sin talan i ett sådant sammanhang. Men jag kan inte säga mycket mer än så för tillfället, säger hans manager Bo Johansson till tidningen.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

I Vita Huset så kommer, enligt Aftonbladet, aktiva och tidigare aktiva på hög nivå vara, men även flera antidopningsbyråer, i syftet om att stärka kampen mot dopning.

– Vissa saker säger man inte nej till, det känns stort, säger Samuelsson och fortsätter:

– Jag ser det som ett bevis på att man har fått ett internationellt genomslag för det man sagt och uttryckt tidigare och att budskapet är viktigt. Nu får man vara med i processen.

Sebastian Samuelsson är annars i förberedelserna för en ny säsong, som har höjdpunkten i VM, som avgörs i Östersund i mars 2019.

Dela för att hylla Sebastian Samuelsson för hans modiga kamp! 

LÄS MER: Här tar Zlatan över showen TOTALT – i amerikanska succéprogrammet

Svenska mardrömmen – som kan förstöra stora EM-festen