Frida Karlssons tydliga irritation mot Norge – efter saknaden av Therese Johaug: ”Det kommer bli så…”

Therese Johaug har lämnat längdskidåkningen.
Då skickar Frida Karlsson en tydlig irritation mot grannlandet.
– Det kommer låta lite så ett tag, att ”Therese inte är med längre…”, säger svenskan i podden ”Skisporet”.

Skidvärlden kommer inte att vara sig lik kommande säsong utan en av sportens största genom tiderna. Giganten Therese Johaug har avslutat karriären och nu kommer spelplanen att ritas om fullständigt.

Johaugs avsked

Efter norskans enorma dominans senaste åren är nu plötsligt tronen ledig och det finns en hel del guldmedaljer och världscupsegrar som blivit betydligt lättare att nå. En som verkligen kommer att ta fajten och utnyttja tomrummet efter Johaugs avsked är svenska Frida Karlsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, Norge
220220 Therese Johaug of Norway celebrates after competing in women’s cross-country skiing 30 km during day 16 of the 2022 Winter Olympics on February 20, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0047

23-åringen har länge levt i skuggan av Johaug och ofta kritiserats i norska medier och av norska experter för att försöka efterlikna norska skiddrottningen alldeles för mycket. Nu hoppas Karlsson kunna slippa bli jämförd med henne, även om Johaugs namn kommer att fortsätta ligga kvar hos skidvärlden.

LÄS MER: Överraskningen: Petter Northugs nya jobb – i en helt annan sport: ”Jag tror det kan bli väldigt bra”

Frida irriterad

Frida Karlsson och lagkamraten Maja Dahlqvist är helt övertygade om att norrmännen kommer att fortsätta jämföra allt med Johaugs standard kommande säsong. Vilket väcker en tydlig irritation hos svenskarna.
– Jag tror fortfarande att det kommer att bli så här: ”Tänk om Johaug fortfarande varit med. Vilken tid hade hon fått då?”, säger Maja i podcasten ”Skisporet” och Frida fyller i:
– ”Nä, det här hade nog inte räckt mot Therese”, kommer de säga. Det kommer låta lite så ett tag, att: ”Therese inte är med längre…”. Men det är ingenting jag kan påverka, så det är inget som jag kommer att fokusera på.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Sverige
220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0349

Karlsson kommer också att sakna sin förre konkurrent Johaug i skidspåren kommande säsong. Trots hennes stora dominans och hur omöjligt det var att besegra henne.
– Det är tråkigt, för hon har varit en jättebra måttstock. Man har vetat att slår man Therese eller bara är väldigt nära Therese då vet man att man är väldigt bra. Hon var så stabil i toppen jämnt och hon är en av världens bästa genom alla tider, säger Frida i intervjun, som ni kan se här nedanför.

LÄS MER: Johaug berättar sanningen om vilda partykvällen med Charlotte Kalla: ”Det var verkligen en fest…”

Efter att Therese Johaug avslutat karriären har hon mest synts i festliga sammanhang under sommaren och unnat sig det goda livet under pensionens inledande månader. Då passar svenska 23-åringen på att skicka en fräck passning till norskan.
– Det skulle vara kul att se hennes form nu… Om min augustiform hade varit i närheten av henne, säger Frida Karlsson med ett skratt.

Tror du Frida Karlsson kan ta över efter Therese Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: