Johaug berättar sanningen om vilda partykvällen med Charlotte Kalla: ”Det var verkligen en fest…”

Therese Johaug har lagt ned skidkarriären och kommer att saknas.
Nu berättar norska skiddrottningen själv om framtiden – och vilda festkvällen med Charlotte Kalla.
– Det var verkligen en fest, säger norskan till SportExpressen.

Senaste åren har Therese Johaug fullständigt dominerat skidvärlden genom att rada upp medaljer och världscupsegrar. Efter att norskan återvände från sin dopingavstängning 2018 har det blivit otroliga 3 individuella OS-guld, 6 individuella VM-guld och totalt 35 individuella världscupsegrar.

Johaugs avsked

Men nu väntar en ny skidsäsong helt utan den norska skiddrottningen. I våras valde 34-åringen att avsluta karriären helt och hon lämnar ett stort tomrum efter sig i den absoluta världstoppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
210228 Gold medalist Therese Johaug of Norway at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0087

Några månader in i pensionen ångrar Johaug inte sitt val att lägga pjäxorna på hyllan.
– Nej, jag är väldigt tillfreds. Hade jag inte lagt av i våras hade jag ångrat mig nu tror jag – och det är en skön känsla, säger hon i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: Svenska stjärnorna Linn Svahn och Maja Dahlqvist hotar att bojkotta skid-VM: ”Tveklöst beredd på det”

Nya jobbet

Norskan kommer dock inte sitta sysslolös i vinter utan hon har redan gjort klart med nytt jobb. Och det blir en återkomst till skidsporten igen, fast den här gången på andra sidan som ny längdexpert för norska tv-kanalen NRK.
– Jag gör det först och främst för att jag älskar sporten. Det är det som ligger mig närmast om hjärtat. Sen får jag dessutom känna att jag är kvar i skidmiljön där jag reser på tävlingar och träffar alla fantastiska människor i den världen, säger norskan till kvällstidningen.

Efter att karriären tog slut i våras har Therese Johaug uppmärksammats en hel del för sitt frekventa festande. Skidgiganten har verkligen tagit farväl av karriären med pompa och ståt för att unna sig ett värdigt avsked.

LÄS MER: Norska varningen till Frida Karlsson och Ebba Andersson – efter Therese Johaugs avsked

Fest med Kalla

Under sommaren fick även Charlotte Kalla chansen att få fira av norskan och hylla hennes fantastiska skidkarriär. Svenskan har tidigare avslöjat hur bakfull hon blev efter den överraskningsfesten för Johaug.
– Festen var nog varför jag fick bihåleinflammation också. Min kropp pallar inte att vara vaken till halv fem. Det var stök, berättade Kalla i podden ”Värvet”.
– Det var jättekul att få chansen att hylla hennes karriär. Det var värt en bihåleinflammation.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, skidor
220328 Charlotte Kalla jublar efter damernas 30 km under dag 5 av SM-veckan den 28 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0362

Nu berättar Johaug själv sanningen om vilda festkvällen tillsammans med Kalla. Och norskan minns det också som just vild.
– Det var Ingvild (Flugstad Östberg) och Marit (Björgen) som arrangerade en fest till mig i Holmenkollen med mina närmaste vänner, min familj och mina sponsorer. Så det var över 120 personer där. Så det var verkligen en fest för att säga så, säger hon till kvällstidningen och håller med om Kallas beskrivning av den som ”stökig”.
– Det var den verkligen, rätt och slätt. 

Kommer du att sakna Therese Johaug? Dela artikeln och säg vad du tycker!