Frida Karlssons första ord efter oväntade bilderna på norska giganten Therese Johaug: "Hon förtjänar det"

Frida Karlssons första ord efter oväntade bilderna på norska giganten Therese Johaug: ”Hon förtjänar det”

Therese Johaug har lämnat skidåkningen.
Därför har norskan verkligen unnat sig att leva det goda livet under sommaren.
Nu öppnar tidigare rivalen Frida Karlsson upp om uppmärksammade bilderna på norska stjärnan.

Den 25 november drar ännu en ny säsong av längdskidor igång igen med premiären av världscupen. Återigen har sommaren handlat om att bygga upp kroppen fysiskt och slipa detaljerna åkmässigt för våra svenska skidstjärnor.

Johaugs nya liv

Men en som inte har gjort det är norska skiddrottningen Therese Johaug. Efter hennes beslut att lägga skidorna på hyllan efter förra säsongen har hennes sommar istället varit något helt annat.

Therese Johaug, skidor
Therese Johaug. FOTO: Instagram.

Johaug har bytt barmarksträning och intervallpass mot det goda livet med semester och fest. På sociala medier har man kunnat följa den pensionerade världsstjärnan på fester i bland annat Ibiza och hemma i Norge.

Fridas ord

34-åringen har verkligen unnat sig att njuta efter den långa skidkarriärens slut. Hemma i Norge har hennes nya livsstil uppmärksammats och hon själv har beskrivit det som att ”vara 18 år igen”.

Frida Karlsson, skidor
211231 Frida Karlsson of Sweden celebrates after competing in the women’s 10 km mass start during Tour de Ski on December 31, 2021 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0280

Förre rivalen Frida Karlsson har också uppmärksammat Johaugs partysommar, vid sidan av hennes egen försäsongsträning. Men där känner svenskan ingen avund mot Johaug.
– Det har hon förtjänat, säger Karlsson i en intervju med norska tidningen Dagbladet.

”Stor åkare”

Svenskan nämns som en av favoriterna att ta över stafettpinnen efter Johaug och fylla hålet som lämnas av skiddrottningen. Men avsaknaden av norskan är inget som påverkat 23-åringens förberedelser inför nya säsongen.
– Nej, det är inget jag tänker på, säger hon till tidningen.

Frida Karlsson anser även att Norge kommer fortsätta vara ett stort hot i skidspåren, trots att regerande OS- och världsmästaren lagt ned karriären.
– Jag tror det norska landslaget kommer vara starkt även om Johaug lagt av, men det är klart att man har förlorat en stor åkare. Hon har banat vägen för laget, säger svenskan i intervjun.

Hur mycket kommer skidvärlden att sakna giganten Therese Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ikonen Marit Björgens hårda kritik – toksågar nu Frida Karlsson och Maja Dahlqvists beslut: ”Det blir svårt”