Frida Karlssons klockrena passning till Therese Johaug – efter fullständiga krossen i Norge: ”Jag är säker på att…”

Frida Karlsson krossade allt motstånd i Holmenkollen.
Sen skickade hon en klockren passning till Therese Johaug – som ryktas fundera på en comeback.
– Jag kan bara se på mig själv – jag blir inte sämre, säger hon.

Frida Karlsson var fullständigt dominant i Holmenkollens femmil. Sverige gjorde en taktiskt fulländad insats, när Frida och Ebba Andersson gjorde ett tidigt ryck som man sedan inte släppte. Frida Karlsson vann med mer än en minut, och den bästa norska åkaren slutade inte bättre än sjua.

Orden om Johaug

Det norska skidlandslaget har haft det blytungt sedan Therese Johaug avslutade karriären för två år sedan. Kristine Stavås Skistad har blivit en av världens bästa sprinters, men i distans har Norge haft det förtvivlat svårt att slåss mot världens bästa. Men kanske kan Therese Johaug själv bli lösningen på det. Ikonen har öppnat för en comeback lagom till VM i Trondheim nästa år.

Ingenting är bestämt ännu, men Johaug har hållit igång och sägs meddela ett beslut om framtiden i maj månad. Efter att Frida Karlsson krossat allt motstånd i Holmenkollen har hon ett tydligt besked till Johaug.

– Jag kan bara se till mig själv – jag blir inte sämre. Nivån har generellt sett blivit högre. Men jag hoppas att hon kommer tillbaka som gamla Therese. Det blir kul att se när vi möts, säger Karlsson till VG.

”Det är jag säker på”

Frida Karlsson menar att samtliga åkare har höjt sig sedan Johaug avslutade karriären, och att bredden blivit avsevärt bättre.

– Hon chockstartade varje tävling. Hon skrämde konkurrenserna, och ingen brydde sig om henne när hon stack. Men jag tror inte att folk kommer att släppa henne nu, det är jag säker på, säger hon.

240309 Frida Karlsson of Sweden after women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Therese Johaug har även varit tydlig med att om det blir en comeback, så kommer det inte att bli någon Tour de Ski, eller några sprinttävlingar, utan enbart distanstävlingar. Till det säger Frida Karlsson, skämtsamt:

– Det hade nog blivit för tufft för henne, faktiskt…

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev