Ebba Anderssons intima bekännelse om pojkvännen Gustaf Berglund – erkänner tydliga kravet: "Då blir han förbannad"

Ebba Anderssons intima bekännelse om pojkvännen Gustaf Berglund – erkänner tydliga kravet: ”Då blir han förbannad”

Ebba Andersson är tillsammans med skidkollegan Gustaf Berglund.
Nu avslöjar längdstjärnan pojkvännens största krav.
– Det har han uttryckligen sagt, säger Andersson till Expressen.

Det blev en riktig pangstart på säsongen för Ebba Andersson. Under världscuppremiären kom hon etta på 10 kilometer klassiskt och femma på 20 kilometer fritt. Segern var Anderssons sjätte i karriären.

Andersson & Berglund

Inför helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Gällivare är det flera av de svenska åkarna som inte kommer till start, på grund av att de testat positivt för covid. Jonna Sundling, Linn Svahn och William Poromaa kommer alla tvingas stå över, och Frida Karlsson är osäker till start. En som däremot är frisk och redo att följa upp premiärens succé är Ebba Andersson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231023 Ebba Andersson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Det var två år sen som 26-åriga Andersson träffade sin pojkvän Gustaf Berglund, 25. Berglund är även han längdskidåkare, och tävlar för IFK Mora. 25-åringen lärde först känna Ebbas yngre bror Fredrik Andersson, vilket gjorde att paret började hänga i samma kretsar. Då fattade de tycke för varandra, och började umgås.

Pojkvännens krav

Tack vare sitt SM-guld i femmilen i våras kommer också Berglund att delta under världscupen i Gällivare, vilket kommer ge paret chansen att umgås.
Redan nu lyfter Andersson sin kärestes bästa och sämsta egenskap.
– Det bästa med honom är att han verkligen är världens snällaste kille och har ett otroligt tålamod med mig.
– Det sämsta? Han är ganska morgontrött och det är inte jag. Det är en utmaning. Och så kan han vara mycket ”här och nu” och inte ha den bästa framförhållningen. Där får jag vara på honom en del, avslöjar Ebba under en live-chatt på Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Gustaf Berglund, skidor
230310 Gustaf Berglund poses for a portrait at a press event with Sweden ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 10, 2023 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0568

Hon erkände också sina framtidsutsikter utanför skidorna.
– Jag vill gifta mig någon gång i livet. Det behöver inte vara efter karriären. Och så vill jag skaffa familj, säger Andersson.

LÄS MER: Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvists nya ilska – efter olämpliga beteendet som väcker avsky: ”De är idioter”

Men inför giftermålet blir det inte hon som friar, i alla fall så länge det är Gustaf hon håller ihop med.
– Jag friar inte! Det gör jag inte! Han skulle bli förbannad om jag gjorde det. Det har han uttryckligen sagt, säger Ebba Andersson i chatten med läsarna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev