Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvists nya ilska – efter olämpliga beteendet som väcker avsky: "De är idioter"

Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvists nya ilska – efter olämpliga beteendet som väcker avsky: ”De är idioter”

En bild har skapat enorma reaktioner i skidvärlden.
Nu ger sig även svenska skidstjärnorna in i debatten – och vädrar sin stora ilska.
– Det är respektlöst. De är idioter, säger både Linn Svahn och Maja Dahlqvist till Expressen.

Norrmannen Kasper Moen Flatla har skapat en infekterad debatt inom skidvärlden. När han var ute på ett träningspass i Asker tog han en bild som väckt oerhört starka reaktioner bland alla längdskidåkare.

Omtalade bilden

På den omtalade bilden, som Flatla publicerat på X (tidigare Twitter), kan man se tydligt hur två personer är ute och promenerar. Ganska så oskyldigt egentligen men inte om man tittar närmare, se bilden här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
231119 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IFinför damernas 10 km fristil under Sverigepremiären den 19 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0562

För de går rakt över nypistade skidspår och det gör ont i själen hos alla skidåkare.
”Kan någon förklara för mig vad som är bra så bra med att promenera i nypistade skidspår?”, skriver norrmannen tillsammans med bilden på X.

Dahlqvists ilska

Bilden har väckt stor avsky runt om i skidvärlden där många tycker att det är högst olämpligt att gå över nypistade skidspår. Men det har också blivit en vattendelare, för det finns även de som ställer sig frågande till var de två personerna annars ska gå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
231118 Linn Svahn, Östersunds SK efter damernas 10 km klassisk stil under Sverigepremiären den 18 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0560

Nu ger sig svenska landslagsstjärnorna in i debatten och sätter ned foten ordentligt med en tydlig ilska mot det olämpliga beteendet, se bilden här nedanför.
– Av de här två lägren håller jag med om att de är idioter som går i spåret när man kan gå bredvid, säger Maja Dahlqvist till Expressen.
– Det är klart det är störigt. Är det bara två som är ute och går är det väl okej, men är det många som varit ute så är det något annat. Då är det synd om både de som preppat spåren och de som ska använda dem. Poängen försvinner lite.

Svahn irriterad

Landslagskollegan Linn Svahn är också lika irriterad.
– När man åker ut i nypistade och orörda spår, det är det bästa som finns. Man känner sig fri. Sen ser man något som ser ut som älgkliv, men det är skor som trampat ner snön, då är det inte lika kul, säger hon till kvällstidningen.
– Ser jag någon som är ute och går i spåren så frågar jag: ”Vad gör ni här?”. Det är många som jobbar hårt med att få de bra och det är lite respektlöst mot dem och mot oss som ska använda dem.

LÄS MER: Stina Nilssons första ord efter stora besvikelsen – nu erkänner hon rädslan för framtiden: ”Jag har inte fått det…”

Frida Karlsson är inte lika uppretad som sina lagkamrater men tycker dock att det är fel att gå över skidspår.
– Jag tycker… Alltså, spåren är inte pistade för att man ska promenera i dem. Så jag håller med han som tog bilden, säger hon i intervjun och erkänner vad hon gör om ser någon gå över ett skidspår.
– Jag är ingen arg gubbe som står och hytter med näven, men jag tänker saker. Jag tycker att de förstör lite för oss skidåkare, det finns andra platser att promenera på. 

Vad tycker du om det här beteendet i skidspår? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev