Björn Ferrys hårda ord efter petningen av Linn Persson – ifrågasätter beslutet i skidskytte-VM: "Man är ju nyfiken"

Björn Ferrys hårda ord efter petningen av Linn Persson – ifrågasätter beslutet i skidskytte-VM: ”Man är ju nyfiken”

Konkurrensen är stenhård på damsidan i Sverige.
Vilket innebär att Linn Persson petas i VM-sprinten.
Nu ifrågasätter SVT-experten Björn Ferry det tuffa beslutet.

Svenska landslaget fick en fin start på skidskytte-VM med bronsmedalj direkt i premiärloppet. När Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg och Elvira Öberg grejade tredjeplatsen i mixedstafetten.

Persson petas

På fredag är det dags för nästa medaljjakt när damernas sprintlopp står på schemat. I Sverige är konkurrensen stenhård på just damsidan och förbundskaptenen Johannes Lukas har fått ta ett mycket tufft beslut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Persson, skidskytte
231126 Linn Persson of Sweden during zeroing ahead of the women’s 15 km individual during the IBU World Cup on November 26, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / PA0695

Men han väljer att peta Linn Persson, som därmed får stå över sprinten. De fyra åkare som får representera Sverige är systrarna Öberg tillsammans med Anna Magnusson och Mona Brorsson.
– Det är ett helhetsbeslut byggt på de senaste veckorna i världscupen. Mona och Anna har fina resultat så det är svårt att inte ställa upp med dem. Det är en styrka vi har med så många duktiga aktiva, säger landslagstränaren Lukas till TT om valet.
– Det är också ett svårt beslut, men jag gillar att ta svåra beslut får då har vi ett bra lag.

Ferrys åsikt

Linn Persson genomförde dubbla operationer inför säsongen och har haft problem med en axel. Under vintern har hon därför tävlat med ett specialdesignat skydd för axelns skull.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, skidskytte
230210 Björn Ferry, commentator of Swedish Broadcaster SVT, poses for a picture during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0539

Nu vädrar SVT-experten Björn Ferry sin starka åsikt om beslutet att välja bort Persson, som tog ett individuellt VM-silver i förra årets VM. Han ifrågasätter verkligen beslutet av Johannes Lukas.
– Det är något som spökar. Man är nyfiken på statusen på Linn. Ledningen har ju mer koll där, men det är klart att man undrar. Linn har ju varit lite svajig, hur är det med axeln och allting?, säger Ferry till Expressen.

Vad tycker du om beslutet att peta Linn Persson? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tydliga kritiken mot Sebastian Samuelsson efter allt strul i stafetten – slår tillbaka mot egna tränaren: ”Säga till honom”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev