Petter Northugs sågning av Sebastian Samuelsson – orden som ingen väntade sig: ”Måste säga det…”

Petter Northugs sågning av Sebastian Samuelsson – orden som ingen väntade sig: ”Måste säga det…”

Brons för Sverige i mixedstafetten.
Då var Petter Northug rejält kritisk – mot Sebastian Samuelsson.
– Jag förväntade mig mer, säger den norske ikonen.

Sebastian Samuelsson har inte haft säsongen alla hoppades på. Han såg visserligen urstark ut under premiären i Östersund under den tidiga vintern, men efter det har Samuelsson slitit både i spåret och på skyttevallen. Och han har själv uttryckt viss oro inför VM-premiären.

Northugs oväntade kritik

Samuelsson fick äran att gå ut på den första sträckan under premiären av årets skidskytte-VM. Samuelsson skapade dock en rejäl uppförsbacke för sina lagkamrater, Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg och Elvira Öberg – men det blev till slut ett brons för Sverige efter ett rafflande drama på den sista sträckan.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
231203 Sebastian Samuelsson of Sweden during zeroing ahead of the men’s 12,5 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0702

Efteråt kom oväntad kritik mot Samuelssons insats – från ingen mindre än Petter Northug. Den norske längdikonen är numera expert på norska TV2, även under stora skidskyttehändelser. Och han var besviken över det som Samuelsson visade upp under onsdagen.

– Jag måste säga att jag hade förväntat mig mer av Sebbe, säger Northug till SVT.

“Jag tror och hoppas…”

Northug tycker överlag att Samuelsson gjort en svag vinter, men att det finns ljusglimtar.

– Säsongen har varit dålig och det sa han själv också, när jag pratat med honom. Han var besviken och letar efter formen. Det såg lite bättre ut idag, men det är inte den Sebbe som vi känner när han är som bäst, så jag tror och hoppas…, säger han.

Petter Northug, skidor
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

Northug och Samuelsson har under de senaste åren kommit varandra närmare, och norrmannen håller sina tummar för att det blir bättre för honom i de individuella tävlingarna som väntar i VM.

– Jag känner Sebbe väl och hoppas att han gör ett mästerskap som han är nöjd med.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev