Norge slår nu tillbaka – sågar experten Björn Ferry efter orden under VM-rysaren: ”Vad menar han?”

Norge slår nu tillbaka – sågar experten Björn Ferry efter orden under VM-rysaren: ”Vad menar han?”

Karoline Knotten ledde sitt Norge till silver i VM-mixedstafetten.
Men hon sågades samtidigt av Björn Ferry.
Nu slår stjärnan tillbaka.
– Jag vet inte vad han menar, säger Knotten till Aftonbladet.

Skidskytte-VM inleddes med mixedstafett och det var ett drama från start till mål. För Sverige blev det till sist brons, efter att Elvira Öberg behövde två extraskott vid det sista skyttet. Med det halkade Sverige ner till en fjärdeplats, men efter ett starkt spurtvarv av Elvira så säkrade Sverige bronset med 1,2 sekunders marginal.

Ferrys stora kritik

Tvåa i tävlingen blev Norge, och det kunde man framför allt tacka Karoline Knotten för. Norskan gjorde en fullständigt briljant sträcka och blev lagets stora silverhjälte då hon sköt felfritt och gjorde en stark sträcka åkmässigt. Norge var hela 17 sekunder framför Sverige, och kanske hade det kunnat bli ännu större om Knotten inte gjort någonting som Björn Ferry toksågade.

230210 Björn Ferry, commentator of Swedish Broadcaster SVT, poses for a picture during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I en utförsbacke, då Knotten hade rejäl fart, så valde hon plötsligt att ställa sig upp, vilket gjorde att hon tappade momentum.

– Hon ställer sig upp och torkar näsan. Där ska man inte ställa sig upp, det där är bara dåligt. Hallå! Det är en backe som är nästan rak, sa Ferry i SVT:s sändning, enligt Aftonbladet.

Slår nu tillbaka

Efteråt fick dock Knotten chansen att försvara sig – och då slog hon tillbaka rejält mot Ferrys utspel.

– Va? Nej, jag torkade mig inte för näsan. Jag ställde mig upp för att jag var rädd för att ramla. Det var mitt enda fokus, säger hon till kvällstidningen.

240207 Karoline Offigstad Knotten of Norway competes in mixed relay during the IBU Biathlon World Championships on February 7, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Enligt Knotten handlade det alltså ingenting om att hon torkade näsan, utan att hon ville fokusera på att inte ramla.

– Ja, hålla balansen och se till så att jag inte fick något i ögat. Jag tänkte inte ens på det. Jag vet inte vad han menar. Det gick ju bra ändå…, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev