Tydliga kritiken mot Sebastian Samuelsson efter allt strul i stafetten – slår tillbaka mot egna tränaren: "Säga till honom"

Tydliga kritiken mot Sebastian Samuelsson efter allt strul i stafetten – slår tillbaka mot egna tränaren: ”Säga till honom”

Sverige lyckades bärga VM-brons i premiären.
Men Sebastian Samuelsson hade det rejält tufft.
Och nu slår han tillbaka mot egna tränaren efter kritiken.

Svenska skidskyttelandslaget fick en mycket fin start på årets VM i tjeckiska Nove Mesto. Redan i premiärloppet blev det VM-brons i mixed-stafetten efter ett rejält drama på den sista sträckan.

Sebbes problem

Men det började inte alls bra för Sebastian Samuelsson på startsträckan. Han fick kämpa rejält på skjutvallen och blev sammanlagt fem bom efter rejält strul med extraskotten.
– Nä, men det är svagt av honom. Det är inte godkänt, även om han slipper straffrunda, säger SVT-experten Björn Ferry i sändningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte-VM
240207 Sebastian Samuelsson of Sweden during zeroing ahead of mixed relay during the IBU Biathlon World Championships on February 7, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0751

Samuelsson erkänner sedan att han var oväntat nervös inför VM-premiären.
– Längesedan jag var så nervös inför ett lopp och det var tungt mentalt. Det är klart att jag inte är nöjd men jag gjorde det bra i spåren, säger Samuelsson om sin insats.

Samuelssons miss

I reprisbilder efter stafetten får man tydligt se hur jobbigt ”Sebbe” har det med att få in extraskotten och hur mycket extratid det tar.
– Det tog väldigt lång tid för Sebastian och han får inte in skottet klockrent. Det är svårt och det är säkert nervositet och adrenalin, säger SVT-experten Helena Ekholm.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte-VM
Sebastian Samuelsson hade mycket strul på skjutvallen. FOTO: SVT

Samuelsson får också ta emot tydlig kritik från egna tränaren för sitt skytte i mixed-stafetten.
– Han gör en miss här att han skjuter tredje skottet och bommar och sedan skjuter fjärde på samma ställe och bommar igen. Det kommer jag att säga till honom, för att han ska gå vidare egentligen, säger landslagstränaren Jean-Marc Chabloz till Radiosporten.

LÄS MER: Mona Brorssons starka bekännelse inför skidskytte-VM – avslöjar stora chocken: ”Jag tror att många tycker så…”

Men Sebastian Samuelsson håller inte med om det och slår tillbaka.
– Jag vet inte om jag tycker det. Man kan göra på båda sätten för när jag ser pricken så tycker jag att jag ska skjuta på den, säger Sebbe till radiokanalen.

Som tur var lyckades Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg och Elvira Öberg leverera fullt ut och ta Sverige till ett välförtjänt VM-brons i stafetten.

Vad tycker du om Sebastian Samuelssons insats? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev