Svenska simikonens stöd till Sarah Sjöström – efter stenhårda kritiken

Svenska simikonens stöd till Sarah Sjöström – efter stenhårda kritiken

Sarah Sjöström fick utstå hård kritik på grund av att hon sponsras av ett spelbolag.
Nu stöttat hon av den svenske simikonen Anna-Karin Kammerling.

Sarah Sjöström är på plats i Glasgow för sim-EM och jakten på nya medaljer. Svenskan tog sig under fredagen enkelt vidare till semifinal på både 50 meter fritt och 100 meter fjäril.

Men inför mästerskapet fick den svenska simstjärnan utstå hård kritik. Sjöström har ett samarbete med Betsson vilket kritiserades av den före detta spelmissbrukaren Joachim Frej. I podden ”Bettingtorsken”, en podcast om spelberoende.
– Det hon gör är förkastligt. Hon och andra idrottare är förebild för många unga, och spelmissbruk är likställt med missbruk av alkohol och narkotika. Jag har sett att hon har fått kritik på sin Facebook för det här, säger Frej i podcasten.

Stödet till Sjöström

Sjöström tvingades försvara sig och konstatera att sponsorerna är en av anledningarna till att hon kan satsa på heltid. Och nu får hon stöd från Anna-Karin Kammerling.

Simikonen, med bland annat ett OS-brons och fem VM-guld på meritlistan, ställer sig på Sjöströms sida i debatten.
– Jag tycker inte det är konstigt att göra det valet och gå in i sådana samarbeten. Hon måste ha gjort en noggrann avvägning och man måste se till hela hennes resa. Det är klart det finns problem men det handlar om att göra saker med måtta, säger Kammerling till Sportexpressen..

Tror på nya medaljer

Anna-Karin Kammerling jobbar under sim-EM i Glashow, likt tidigare mästerskap, som expert för Radiosporten.

37-åringen tror att Sarah Sjöström, som Kammerling själv ser som den största svenska simmerskan genom tiderna, kommer stå högt upp på pallen flera gånger under mästerskapet.
– Jag tror att hon kommer fortsätta stå för fenomenala resultat i EM och plocka hem ett antal medaljer, säger Kammerling till Sportexpressen.

Dela om du tror Sarah Sjöström tar nya guld på sim-EM!

LÄS MER: Norske konkurrentens hjälteinsats – hjälpte Femling efter otäcka skadan

Svenske talangens succéstart i sim-EM – krossade personliga rekordet