Jätteilskan mot Sarah Sjöström: "Det hon gör är förkastligt"

Svenska jätteilskan mot Sarah Sjöström: ”Det hon gör är förkastligt”

Sarah Sjöström har ett samarbete med spelbolaget Betsson.
Nu får den svenska simstjärnan ta emot massiv kritik – och tvingas försvara sig.

Sarah Sjöström är på plats i Glasgow för sim-EM för att ta hem ytterligare medaljer. Fjolårssäsongen slutade i storsuccé där svenskan bland annat vann fyra guld på sim-VM i Budapest.

Men inför mästerskapet får 24-årige Sjöström ta emot skarp kritik.

”Förkastligt”

Simmerskan har ett samarbete med Betsson vilket nu kritiseras av den före detta spelmissbrukaren Joachim Frej. I podden ”Bettingtorsken”, en podcast om spelberoende, försöker de få till ett samtal med Sjöström gällande samarbetet.

Han konstaterar att simmaren givetvis måste ha sponsorer för att finansiera sin satsning på idrotten. Men att det finns andra vägar att gå än genom spelbolag.
– Det hon gör är förkastligt. Hon och andra idrottare är förebild för många unga, och spelmissbruk är likställt med missbruk av alkohol och narkotika. Jag har sett att hon har fått kritik på sin Facebook för det här, säger Frej i podcasten.
– Det saknas kunskap och det är därför vi vill prata med de här människorna. För att de ska kunna berätta hur de tänker kring att samarbeta med spelbolag som livnär sig i största grad av just missbrukare.

Sjöström: ”Har stor respekt”

Sarah Sjöström skrev på ett fyraårskontrakt med spelbolaget i mars i fjol.

För Dagens Nyheter berättar hon om sina tankar kring samarbetet.
– För mig är det här företaget en samarbetspartner som tror på mig och som hjälper mig i min fortsatta satsning och jag behöver mina sponsorer. Jag har stor respekt för att det finns människor som inte kan hantera sitt spelande och som hamnar i ett spelmissbruk, och självklart hoppas jag det bästa för dem och att de får hjälp, men det finns också en stor grupp människor som tycker om att spela på olika idrottsresultat och som gör det på en lagom nivå, säger Sjöström till DN.

Hur ser du på det här? Lämna dina tankar i kommentarsfältet och dela vidare!

LÄS MER: Stora glädjebeskedet för svenska skidskyttedamerna: ”Det kan vara avgörande”

Efter karriärens slut: Emma Green nära ärofyllt toppjobb inom friidrotten