Efter karriärens slut: Emma Green nära ärofyllt toppjobb inom friidrotten

Emma Green la höjdhopparskorna på hyllan förra året. Men nu är hon nära en comeback inom idrotten.
33-åringen är en av kandidaterna att ta en plats i Europeiska Friidrottsförbundets Aktivas kommitté.

Efter inomhus-EM i friidrott 2017 avslutade Emma Green, 33, karriären. Svenskan har bland annat tagit ett VM-brons och ett EM-silver och är tillsammans med Kajsa Bergqvist en av Sveriges mest framgångsrika höjdhoppare genom tiderna.

Men Green väljer att fortsätta i friidrottens spår efter karriären. Nu är hon nära ett riktigt toppjobb i europeiska friidrottsförbundet.

Kandiderar till toppjobb

Sportexpressen rapporterar att Emma Green är en av sex kandidater som kan bli invald i Europeiska Friidrottsförbundets Aktivas kommitté (EAAC).

Emma Green fick själv förfrågan – och kan nu gå i Kajsa Bergqvists fotspår.
– Jag hoppas kunna vara med och påverka friidrotten till det bättre, då jag upplever att mycket av friidrottens själ har försvunnit. Jag anser att vi ska röra oss bort från tuffa kvalgränser och höjningsscheman, i arrangörernas iver att skapa snabba tävlingar med få deltagare. Istället bör friidrotten återgå till kampen, som enligt mig, är den egentliga tjusningen med friidrotten, säger Green till Svenska friidrottsförbundets hemsida.

Stöttas av förbundet: ”Är glada”

Emma Green vill att de aktivas egna förutsättningar ska förbättras och samtidigt öka publikvänligheten. Med det anser hon att publiken borde få komma närmare de aktiva med hjälp av ny teknik, som ska hjälpa åskådare att följa de aktiva på ett närmare plan.

Friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson stöttar Green och ställer sig positiv till hennes kandidatur.
– Vi är glada att Emma kandiderar till Europeiska Friidrottsförbundets Aktivas kommitté. Hon har alltid varit intresserad av att skapa bra förutsättningar för aktiva men också att utveckla friidrotten, säger han.

Dela för att stötta Emma Green i sin kandidatur, vi håller tummarna!

LÄS MER: Sebastian Samuelssons känga mot Petter Northug: ”Han har för..”

Stora glädjebeskedet för svenska skidskyttedamerna: ”Det kan vara avgörande”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);