Sebastian Samuelssons känga mot Petter Northug: ""Han har för..."

Sebastian Samuelssons känga mot Petter Northug: ””Han har för…”

Sebastian Samuelsson konstaterar att skidskytte har blivit en större sport än längdskidåkning i en intervju med SVT.
Samtidigt passar han på att skicka en liten pik mot Petter Northug. 

Sebastian Samuelsson har en supersäsong i ryggen. Innan OS i Pyeongchang hade han inte en enda pallplacering i världscupen, men i Sydkorea tog han silver i jaktstarten och guld i stafetten.

”Silver-Sebbe” valde att stå över världscupfinalerna i Ryssland i form av en bojkott och valde att åka SM i längdskidor i stället.

– Det är enklare att ta en SM-medalj i längdskidor än att vinna en OS-medalj i skidskytte, sa Samuelsson då till Sportbladet.

”Längdskidorna inte i närheten”

Men Sebastian Samuelsson är inte klar där.

I en intervju med SVT Sport väljer han att fortsatt konstaterar att skidskyttet har gått om längdskidåkningen gällande storhet.
– Man har nästan vuxit upp med den bilden av att skidskytte skulle vara en liten b-sport, och att det är längdskidor som är den stora grejen. Nere i Europa är skidskytte en fantastiskt stor sport, säger Samuelsson till SVT Sport och fortsätter:
– Det kan vara upp emot 30 000 på läktaren i en världscup i skidskytte, där är inte längdskidorna i närheten, säger Samuelsson.

”Piken” mot Northug

I intervjun diskuteras Petter Northugs betydelse för längdskidåkningen. Samuelsson konstaterar att norrmannen haft en stor del i PR-arbetet och för att bygga dess varumärke.

Men han passar dessutom på att ”pika” Northug gällande ett eventuellt skifte till skidskytte.
– Jag tror inte Petter Northug skulle platsa i skidskytte. Han har för kort tid på sig att hinna lära sig det nu, säger Samuelsson till SVT.

Vilken sport tycker du är störst? Lämna dina tankar i kommentarsfältet och dela vidare!

LÄS MER: OS-guldhjälten Frida Hansdotter öppnar upp om stora sorgen: ”Jag saknar henne varje dag”

Jättetalangen död – på sin egen 18-årsdag: ”Den här grymma världen”