Sarah Sjöströms nya besked: Avstår chansen på stora guldregnet

Sarah Sjöström har 31 mästerskapsmedaljer och bud på många fler.
Men det blir inte på kortbane-VM i december.
I dag bekräftar simmerskan att hon avstår mästerskapet.

Sarah Sjöström fortsätter att dominera i simbassängen. I somras var hon stor guldfavorit på EM – och som hon tog hand om favoritskapet.

Blev historisk

25-åringen vann guld i samtliga fyra grenar hon ställde upp i. Därmed blev hon också historisk som den första svenska simmare att ta fyra individuella medaljer på ett EM.

Foto: Bildbyrån

Förra året vann Sarah Sjöström den totala världscupen och efter årets succé har hon chansen att göra det igen. Världscupen avslutas i mitten på november i Singapore, tävlingar där Sjöström siktar på att ta hem totalen.

Innan dess är det ytterligare två tävlingar och satsningen på världscupen gör att hon väljer att stå över ett stort mästerskap.

Står över kortbane-VM

I och med att Sjöström själv inte känner att hon hinner förbereda sig, samt att schemat är hårt, väljer hon att avstå kortbane-VM i december
– Jag hade redan bestämt mig för ganska länge sedan, att satsa på världscupen. Jag känner att jag vill vara väldigt förberedd om jag åker på ett VM, och det kommer jag inte vara, säger Sjöström till SVT Sport.

Foto: Bildbyrån

Nästa sommar avgörs sim-VM i långbana i sydkoreanska Gwangju.

”Där jag vill vara som bäst”

Sjöström, som ses som en av favoriterna till att ta hem bragdguldet efter sin insats på EM i somras, berättar att nästa sommars mästerskap är det stora målet.
– Full satsning mot sommarens VM. Det är där jag vill vara som bäst, skriver Sjöström på Instagram.

Dela för att hylla Sarah Sjöström!

LÄS MER: Per Elofsson drabbad av allvarlig sjukdom: ”Knappt kunnat gå på toa själv”

Charlotte Kallas känslosamma hyllning till Per Elofsson – efter stroken