Charlotte Kallas känslosamma hyllning till Per Elofsson – efter stroken

För två dagar berättade den folkkäre skidprofilen Per Elofsson att han drabbats av en stroke. 
Beskedet kom som en chock för hela det svenska folket och inte minst för skidstjärnan Charlotte Kalla. 
– Jag blev väldigt chockad. Det känns inte förväntat en så ung människa, säger Kalla till Sportbladet

Som skidåkare var Per Elofsson en av Sveriges mest framgångsrika med tre VM-guld och ett OS-brons på meritlistan. 2001 tilldelades han Svenska Dagbladets bragdguld och efter karriären har han varit en populär tv-expert.

I måndags berättade 41-åringen att han drabbats av en stroke.
Förstod att något var allvarligt fel och har sen dess knappt kunnat gå på toa själv, än mindre skicka iväg meddelanden. Se med vindögdhet, vinglig gång och önskar er ett varm lycka till med ert liv! Kram Per”, skrev han på Instagram.

Charlotte Kallas hyllning till Elofsson

Nu berättar skidstjärnan Charlotte Kalla om känslorna efter beskedet.
– Jag blev väldigt chockad. Det känns inte förväntat en så ung människa, som har bakgrund som elitidrottare, ska vara i riskzonen för att drabbas av något sådant som stroke. Mina tankar gick givetvis till Per och hans familj, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

Kalla säger att Elofsson varit ett stort stöd under karriären och hjälpt henne med mycket.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

”En av mina stora idoler”

När Kalla började följa längdskidåkning på tv var Elofsson en av de klarast lysande stjärnorna. Hon minns tillbaka till ett möte i Lycksele när hon fick chansen att träffa sin stora idol.
– Per var en av mina stora idoler när jag började följa längdskidåkning på tv. Jag kommer så väl ihåg så väl när vi var på ungdomsläger i Lycksele och hans fans med som en av ledarna, det var väldigt, väldigt stort och det betydde mycket att få träffa honom på riktigt och ta autograf och bild tillsammans med honom. Det är minnen som starkt sitter fast, säger hon.

Och fortsätter:
– En bättre läromästare hade jag knappast kunna få i och med att mitt liv vändes upp och ner under några tävlingsdygn. Då hade Per i närtid haft en fantastisk karriär som han hade avslutat så det var stort att han ville dela med sig av sina erfarenhet och upplevelser.

Per Elofsson deltog i SVT:s ”Mästarnas mästare” 2009 och tog hem hela tävlingen. I dag bor han i Umeå med flickvännen Ida Backlund och parets tre barn.

Dela artikeln för att stötta Per Elofsson!

LÄS MER: Per Elofsson drabbad av allvarlig sjukdom: ”Knappt kunnat gå på toa själv”