Klart: Meriterade OS-forwarden har skrivit på för SHL-klubben

Klart: Meriterade OS-forwarden har skrivit på för SHL-klubben

Mora IK har presenterat ännu ett meriterat namn. 
I dagarna blev den slovakiske landslagsmannen Marek Daloga klar. 
Nu får han sällskap landsmannen och OS-forwarden Martin Bakos.

Mora IK rustar för en ny säsong i SHL. Efter vinsten i kvalet mot Leksand kan klubben värva utifrån en betydligt större plånbok jämfört med lokalrivalerna från Dalarna.

I går gjorde klubben klart med den slovakiske OS-backen Marek Daloga, som närmast kommer från Sparta Prag. Men Mora nöjer sig inte med det.

Nästa OS-spelare klar

I dag presenterade SHL-klubben ännu en slovak. Det handlar om den 28-årige forwarden Martin Bakos, som också är ett rutinerat namn. Precis som sin blivande lagkamrat Daloga, spelade Bakos OS för Slovakien. Han kommer närmast från en stark poängmässig säsong i tjeckiska ligan där han stod för 40 poäng på 52 matcher.

Meriter från KHL

Bakos har även spelat en säsong i den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star. Sportchefen Anders Forsberg har stora förhoppningar på nyförvärvet.
– Detta är en offensiv spelare som är skicklig med pucken, har ett bra skott och är en målskytt. Han har fina meriter från både KHL och landslagsspel och kommer närmast från en bra VM-turnering med Slovakien. Vi är jätteglada över att han valt att spela för oss kommande säsong, säger han till klubbens hemsida.

DELA om du längtar till att SHL ska börja!

LÄS MER: SHL-klubben tappar lovande talangen – gör förbjudna flytten(!) till värsta rivalen