SHL-klubben tappar lovande talangen – gör förbjudna flytten(!) till värsta rivalen

SHL-klubben tappar lovande talangen – gör förbjudna flytten(!) till värsta rivalen

Lovande junioren Hardy Häman Aktell lämnar nu Skellefteå AIK.
Och gör den förbjudna flytten till värsta rivalen Björklöven.
– Vi kan ge honom det han behöver, säger sportchefen Fredrik Grönberg i ett pressmeddelande.

Inför nästa säsong värvar Björklöven in en riktigt lovande yngling från ärkerivalen Skellefteå AIK. Det är 19-årige backen Hardy Häman Aktell som gör den förbjudna flytten i sommar.

Klar för Björklöven

Den storväxte backen, som fått sitt namn efter hockeylegendaren Hardy Nilsson, har skrivit ett tvåårskontrakt med Björklöven och får nu sikta in sig på HockeyAllsvenskan istället för SHL.
– Jag hade en bra dialog med Björklöven och kände att det är ett bra alternativ för att utvecklas, säger Häman Aktell till klubbens officiella webbplats.

Draftad av Nashville

Häman Aktell lämnar därmed Skellefteå AIK:s juniorverksamhet utan att ha gjort en enda A-lagsmatch för klubben. Nu ska han slå sig in i A-lagshockey på allvar.
– Hardy har en spelarprofil som passar vår modell för spelarutbildning. Han har lämnat en skada, som hållit honom tillbaka från att nå den höga potential han har, bakom sig och vi kan ge honom den tid och anpassning han behöver. Hardy ansluter till laget redan idag och kör för fullt med laget med undantag för en camp med Nashville som han åker över till veckan efter midsommar, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg i pressmeddelandet.

19-åringen draftades av Nashville Predators i den fjärde rundan 2016.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om den här övergången!

LÄS MER: SHL-klubben lyckas sno åt sig svenske supertalangen

SHL-ikonens tuffa kamp efter hockeyn: ”En sjukdom jag kommer ha livet ut”