Wayne Gretzky talar rakt från hjärtat med den allra coolaste hyllningen till Victor Hedman – nådde mäktiga milstolpen i natt

Tampa Bay Lightning är stekheta just nu.
Och Victor Hedman spelar drömhockey.
I natt tokhyllades den svenske stjärnan – av ingen mindre än Wayne Gretzky.
– Han är outstanding, säger The Great One.

Victor Hedman har ett cv som borde räcka till en plats i Hall of Fame när karriären väl är slut, men riktigt där är han inte ännu. Tampa Bay Lightning, som vunnit två Stanley Cups de senaste fem åren, inledde säsongen trevande, men lagom till att slutspelet står runt hörnet har man minst sagt vaknat.

Nådde mäktiga milstolpen

I laget har man en storspelande Nikita Kutjerov som fullständigt vräker in poäng, men den stora ledaren i laget heter fortfarande Victor Hedman. Den svenske backstjärnan, enligt många den bästa backen i NHL det senaste decenniet, stod i natt för ytterligare en assist, och med det nådde han en mäktig milstolpe.

Assisten innebar Hedmans 70:e poäng den här säsongen, och med det så har han nått den noteringen tre gånger under sin karriär. Men det är inte bara offensivt som Hedman bidrar. Han är en av NHL:s skickligaste backar och trots att han fyller 34 år i år så får han ett enormt förtroende i Lightning, och i nattens vinstmatch mot Boston så spelade han hela 25 minuter och 49 sekunder.

Gretzkys jättehyllning

Hedman har varit en stark bidragande orsak till att Lightning nu vunnit sju av sina åtta senaste matcher (den åttonde förlorade man dessutom i förlängning). Trenden kommer lägligt för Tampa, med bara tio matcher kvar av grundserien. Man har nu tagit ett fast grepp om en av de två wildcard-platserna i divisionen, och allt talar för att det blir slutspel igen för Hedman och Lightning. Hedman hyllades stort efter sin insats i natt, och på tal om hyllningar så kom det en från en som minst sagt kan hockey.

Victor Hedman, hockey, NHL, Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning’s Victor Hedman waves to the crowd as he is introduced before his 1,000th career game before an NHL hockey game against the Dallas Stars Monday, Dec. 4, 2023, in Tampa, Fla. (AP Photo/Chris O’Meara) TPA102

Wayne Gretzky, tidernas bästa hockeyspelare, är numera expert i tv-kanalen TNT, och i natt höjde han Hedman till skyarna.

– Hedman är större, starkare och smartare än backarna under min tid i ligan. Han är outstanding både som spelare och ledare i laget, säger Gretzky, enligt Expressen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev