Färjestad-stjärnans tokilska – rasade efter frågan som SVT inte ens kunde visa: ”Det är respektlöst”

Rögle krossade Färjestad i den första kvartsfinalen.
Då såg lagkaptenen Linus Johansson rött – efter en fråga i SVT.
– Det var inte respektfullt, säger han efteråt.

Färjestad är favoriter i kvartsfinalen mot Rögle, men i den första matchen fick man en rejäl väckarklocka. Rögle, som tvingades ta sig till slutspelet via åttondelsfinal, gjorde en helt sanslös andraperiod som chockade hemmapubliken fullständigt.

Jätteilska efter frågan

Färjestad var i 1-0-ledning efter den första perioden, men när 40 minuter var spelade hade Rögle inte bara vänt på matchen – utan skaffat sig en 5-1-ledning(!). Det blev omöjligt för Färjestad att vända, trots en reducering med tio minuter kvar att spela. Rögle vann med hela 6-2, och efteråt var det upprörda miner i Färjestad-lägret.

I den tredje perioden delade Rögles Dennis Everberg ut en tackling mot Joel Nyström som resulterade i ett matchstraff, vilket fick känslorna att rinna över. Efteråt var Linus Johansson, lagkapten i Färjestad, rejält upprörd. Och ännu värre skulle det bli – efter en fråga i SVT som fick honom att se rött. Det var för programmet Hockeykväll, och i en intervju med programledaren Dusan Umicevic, som han reagerade starkt.

“Respektlöst”

Frågan visades senare inte i programmet, utan klipptes bort helt, men ska enligt Aftonbladet handlat om Rögles Linus Sandins poängform. Johansson ska ha svarat snabbt, kastat av sig headsetet och skrikit ”sopa”, innan han slog klubban hårt i dörren till omklädningsrummet. Efteråt förklarade han varför han rasade.

– Jag tyckte det inte var respektfullt varför jag skulle svara på en fråga om deras spelare som gjorde två plus ett eller var det nu var. Jag ställer upp på en intervju och då ska jag väl svara på frågor om mitt lag, säger Johansson till Aftonbladet.

240321 Färjestads Linus Johansson deppar under kvartsfinal ett i SHL mellan Färjestad och Rögle den 21 mars 2024 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Dusan Umicevic menar att det handlade om ett missförstånd, och att tekniska detaljer även kan ha bidragit till ilskan.

– Jag förstår att han var grinig och kanske missuppfattade han oss. Det var kanske problem med fördröjning också, säger programledaren.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev