Vändningen: SHL-stjärnan kan lämna – trots nya kontraktet: ”Det är största drömmen”

Han förlängde nyligen SHL-kontraktet.
Och fansen älskade det sköna beskedet.
Men nu kan ändå stjärnmålvakten Gustaf Lindvall lämna Sverige, enligt Norran.

Den här säsongen har blivit ett jättestort genombrott för Gustaf Lindvall. Stjärnmålvakten i Skellefteå AIK har varit en av SHL:s bästa målvakter i år.

SHL-stjärnans klausul

Lindvall kan stoltsera med fina 93,4 i räddningsprocent och bara 1,85 insläppt mål per match. För tre veckor sedan kom också drömbeskedet Skellefteåfansen när 29-åringen skrev på ett nytt treårskontrakt med AIK.

Gustaf Lindvall, Skellefteå AIK
200125 Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall värmer upp i Kågedalens matchtröjor under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Oskarshamn den 25 januari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Men nu kommer stora vändningen för Lindvalls framtid. Som kan få honom att lämna Sverige trots nytt kontrakt.

För det finns nämligen en klausul i målvaktens kontrakt som tillåter honom att lämna för KHL eller NHL, enligt lokaltidningen Norran.
– Det är inget jag fokuserar jättemycket på. Det är sånt som du får ta med mina agenter i så fall. Jag lägger allt mitt fokus här på Skellefteå, säger Lindvall till tidningen.

”Är största drömmen”

Agenten Jacob Hedin avslöjar också att flera klubbar är intresserade av 29-åringen.
– Det finns klubbar som ställer frågan. Sedan vet vi att Gustafs största dröm är att spela i NHL. Så det är nummer ett som vi tittar på om han av någon anledning inte skulle bli kvar i Skellefteå, säger agenten till lokaltidningen.

Gustaf Lindvall, Skellefteå AIK
200109 Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall jublar efter 4-2 vinsten i ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Frölunda den 9 januari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Skellefteå AIK:s general manager är dock inte orolig för sin stjärnmålvakt. Erik Forssell är övertygad om att Lindvall står i kassen även nästa säsong.
– Vi räknar med att han är kvar och spelar i Skellefteå nästa säsong. ”Gurra” har ju varit riktigt bra hela säsongen, så saker kan alltid inträffa. Vi räknar som sagt med att han spelar här, men skulle något hända så löser vi den situationen i så fall, säger Forssell till Norran.

LÄS MER: Bomben i Hockey-Sverige: 40-åringen gör comeback på isen – efter över 500 SHL-matcher