Stortalangen kan lämna SHL-klubben efter enorma succén – bekräftar intresse från flera ligarivaler

Olle Lycksell har gjort braksuccé i Linköping.
Till våren går kontraktet ut – och nu jagas han av flera SHL-klubbar.
– Det är klart att det finns lite olika alternativ, säger han till Kvällsposten.

Olle Lycksell gjorde SHL-debut redan under säsongen 2017/2018, och förra säsongen var han ordinarie i Linköping. 20-åringen noterades då för totalt 12 poäng på 51 spelade matcher, och förhoppningarna inför den pågående säsongen var stora.

Jagas av SHL-rivaler

Och forwarden har inte gjort någon besviken. Under de 44 matcherna han spelat så har han varit en nyckelspelare för Linköping, och han har totalt noterats för 19 poäng.

200220 Linköpings Olle Lycksell jublar efter mål 3-2 i sudden death under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Luleå den 20 februari 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Lycksell, som 2017 draftades i sjätterundan av Philadelphia Flyers, har dock ett utgående kontrakt, och enligt Kvällsposten finns annat intresse för forwarden. Tidningen skriver att Linköping vill förlänga – men att även Malmö och Färjestad är sugna på en värvning.

Bekräftar intresse

Framtiden är dock oklar.

– Jag trivs väldigt bra i Linköping, men ingenting är bestämt nu. Jag och min agent har kommit fram till att inte prata för mycket om det. Men det är klart att det finns lite olika alternativ, säger han.

200201 Linköping Olle Lycksell under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Linköping den 1 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Han bekräftar dock intresse från just ovan nämnda SHL-rivaler.

– Ja, exakt. Men jag vill inte lägga något fokus på det. När jag var för mycket insatt så presterade jag dåligt på isen och därför har jag en agent som sköter det. Det är första gången jag ställs inför ett sådant här val, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!