Profilens stenhårda kritik mot SHL-stjärnan – efter omtalade skandalknuffen

Sam Lofquist knuffade en domare.
Då rasar profilen Sanny Lindström.
”Det är så klart både respektlöst och direkt idiotiskt”, skriver han i Expressen.

Det var i den andra perioden mellan Malmö och Linköping som de ilskna scenerna utspelade sig. Efter ett gruff så skulle domarna putta bort Linköpings succéback Sam Lofquist – som dock reagerade kraftigt.

Anmälts till DN

I ett försök att komma loss från domarna så puttade amerikanen en linjedomare, och han fick direkt matchstraff. Efteråt var han ångerfull.

– Jag vill be om ursäkt till tränarna, fansen och mina lagkamrater. Jag skäms och är väldigt ledsen över det jag gjorde. Det får aldrig hända, sa Lofquist.

200225 Domaren Pehr Claesson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Sam Lofquist anmäldes efteråt till SHL:s disciplinnämnd, och en lång avstängning lär vänta. På sociala medier har reaktionerna varit starka.

Expertens kritik

En som inte är nöjd med Lofquists beteende är C More-profilen Sanny Lindström – som i en krönika i Expressen rasar.

”Jag kan ibland se mellan fingrarna om en spelare, i ren frustation, skäller eller skriker på en motståndare eller mot en domare så länge det inte handlar om personangrepp.
Men fysiskt kontakt. Aldrig någonsin”, skriver han.

200225 Linköpings Samuel Lofquist får matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Han fortsätter:

”Att vidröra en domare fysiskt är såklart både respektlöst och direkt idiotiskt och någon som man aldrig någonsin får acceptera.
Men knuffen är jun inte så hård kanske en del säger.
Det spelar ingen roll.
Du rör inte en domare. Punkt!”.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!