Bomben i Hockey-Sverige: 40-åringen gör comeback på isen – efter över 500 SHL-matcher

Här snackar vi en riktig sillybomb.
40-årige Gabriel Karlsson gör oväntad comeback på isen – efter att ha lagt av för sex år sedan.
Hockeyprofilen gjorde hela 552 matcher i SHL och 178 matcher i HockeyAllsvenskan.

Det var i december som hockeylegendaren Tommy Salo klev in som ny tränare i division 2-klubben Hedemora. Nu väntar kvalspel för att hålla klubben kvar i division 2 till nästa säsong.

Sillybomben i div 2

Då lyckas Salo med en riktig värvningsbomb för att förstärka laget inför viktiga kvalspelet. In kommer förre SHL-spelaren Gabriel Karlsson, som gör oväntad comeback på isen igen.
– Jag ringde och tjatade lite på ”Gabbe” och till slut lyckades vi få honom sugen att hjälpa oss i kvalserien, vilket känns skönt, säger Salo till Hockeysverige.

Gabriel Karlsson, Leksand
110917 Ishockey, Allsvenskan, Rögle – Leksand: Gabriel Karlsson, Leksand jubel © Bildbyrån – 73333

40-åringen slutade med professionell hockey redan 2014 då han lämnade Leksand i SHL. Och har sedan dess bara en match för Ludvika i division 2 på 6 år.

552 matcher i SHL

Men nu snörar alltså veteranen på sig skridskorna igen för Hedemora. Karlsson blir ett mycket tungt nyförvärv till div 2-kvalet med hela 552 matcher i SHL och 178 matcher i HockeyAllsvenskan på meritlistan.
– ”Gabbe” är bra ledare och fortfarande bra tränad i kroppen så han kommer antagligen betyda väldigt mycket för oss. Han har varit med på två träningar och jag tycker att han har sett överraskande bra ut. Vi inleder kvalet på fredag. Då möter vi Lindfallet, säger tränaren Tommy Salo till hockeysajten.

Gabriel Karlsson, Leksand
170328 Leksands assisterande tränare Gabriel Karlsson i ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Leksand och Mora den 28 mars 2017 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Gabriel Karlsson har spelat för HV71, Leksand, Södertälje, Skellefteå AIK, Timrå och en säsong i finska Ässät under karriären. Det har dessutom blivit en handfull landskamper för Tre Kronor.

40-åringen har efter spelarkarriären även varit assisterande tränare i Leksand samt huvudtränare i division 1-klubben Borlänge.

LÄS MER: Stortalangen kan lämna SHL-klubben efter enorma succén – bekräftar intresse från flera ligarivaler