KLART! Stjärnbacken straffas stenhårt efter domarknuffen – så länge stängs han av

Sam Lofquist fick matchstraff efter att ha knuffat en linjedomare.
Nu straffas han stenhårt.
”Det är helt oacceptabelt”, skriver Disciplinnämnden.

Det var i slutet av den andra perioden mellan Malmö och Linköping, som spelades på tisdagen, som ett gruff uppstod. Sam Lofquist, Linköpings stjärnback, var upprörd och en linjedomare tvingades gå emellan.

Sågades hårt

Då valde LHC-backen, i ett försök att slita sig loss, att knuffa domaren – och han fick matchstraff direkt. Efteråt var han ångerfull.

– Jag vill be om ursäkt till tränarna, fansen och mina lagkamrater. Jag skäms och är väldigt ledsen över det jag gjorde. Det får aldrig hända, sa han.

200225 Linköpings Samuel Lofquist får matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Lofquist sågades även hårt, bland annat av profilen Sanny Lindström.

”Att vidröra en domare fysiskt är såklart både respektlöst och direkt idiotiskt och någon som man aldrig någonsin får acceptera”, skrev han i en krönika.

”Är helt oacceptabelt”

Och Disciplinnämnden håller med. I ett yttrande meddelar man nämligen att Lofquist stängs av i hela fem matcher för förseelsen.

”Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff”‚ skriver man.

200225 Domaren Anders Jansson ger Linköpings Samuel Lofquist matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Disciplinnämnden meddelar även att Frölunda-stjärnan Rhett Rakhshani stängs av i två matcher för sin omdiskuterade armbågstackling på Jonas Ahnelöv. Dessutom så stängs Örebros Rasmus Rissanen av i två matcher för en slashing på Anton Bengtsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!