Supertalangens jätteilska efter krossen – vill utesluta laget från serien(!): ”Det är vidrigt och pinsamt”

Supertalangens jätteilska efter krossen – vill utesluta laget från serien(!): ”Det är vidrigt och pinsamt”

Timrå krossade Karlskoga.
Men efter en tackling på en lagkamrat rasade Jonathan Dahlén.
– Det är vidrigt och pinsamt, skamfullt. Det är tragiskt, säger han.

Timrå lyckades spela in makalösa 107 poäng under hockeyallsvenskans grundserie. Men det räckte ändå inte till final i serien, då man slutade fyra poäng bakom Modo, och hela 14 poäng bakom Björklöven.

Fick lämna isen

I går klev man in i slutspelsserien, där lagen som placerades tre till åtta slåss om en plats – och det gick som förväntat. Timrå släppte visserligen in ett tidigt mål, men vände blixtsnabbt och kunde till slut vinna med hela 8-3.

200304 Timrås Jonathan Dahlén under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Men Jonathan Dahlén, supertalangen som inför matchen prisades som hockeyallsvenskans mest värdefulla spelare samt årets forward, var rasande ändå. Anledningen var en ful tackling på lagkamraten Albin Lundin, som tvingades lämna isen och sedan konstaterats med en hjärnskakning.

Enorma ilskan

Dahlén kallar hela situationen för ”vidrig” – och menar att Karlskoga inte borde få spela en match till.

– Jag tycker det är pinsamt, skamfullt. Det är tragiskt att se en förening som BIK Karlskoga hålla på på det sättet de gör. Spelare och tränare står och säger att det är en krock. De borde bli avstängda resten av säsongen allihopa. Nu kan de inte bli det, men jag tycker det är pinsam nivå, säger Dahlén till ST.

191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén gjorde 77 poäng på 51 matcher i hockeyallsvenskan grundserie under hösten och vintern. I matchen mot Karlskoga blev det sanslösa fem poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!