Mika Zibanejads nya supermål i natt – som för alltid skriver in honom i Rangers historieböcker

Mika Zibanejad kan inte sluta göra mål.
I natt gjorde han säsongens 41:a – och det genom en riktig soloprestation.
Därmed skrev han dessutom in sig i Rangers historieböcker.

Mika Zibanejad är NHL:s allra hetaste spelare. Han har vräkt in poäng under hela säsongen – men sedan början av februari har det skett en explosionsartad utveckling.

Drömmål i natt

Svensken har bland annat hunnit med att göra fem mål i samma match, och ser på allvar ut att kunna hota Håkan Loobs svenskrekord på 50 gjorda mål under en och samma säsong. I natt kom nämligen mål nummer 41 för Mika, i den svåra bortamatchen mot Colorado Avalanche.

Foto: Skärmdump/Viafree

I den första perioden så fångade Zibanejad upp en puck i defensiv zon, och tog själv upp den genom mittzon in över nästa blå. Väl där, med två spelare mot sig, höll svensken undan pucken – innan han sprättade in den förbi målvakten.

Mäktiga rekordet

Mika Zibanejad var även nära ytterligare ett klassmål i matchen, då han åkte ifrån ett helt lag i numerärt underläge – men stoppades av en jätteräddning. Målet hjälpte inte heller Rangers, då man förlorade matchen med 2-3.

Foto: Skärmdump/Viafree

Men för Mika betydde målet alltså ett steg närmare Loob, och nu behöver han ”bara” göra nio mål på de återstående tolv matcher för att tangera rekordet. Men redan i natt skrev Zibanejad ett rekord för Rangers, då han som enda spelare i klubbens historia gjort mål i 12 av de 13 senast spelade matcherna.

Se målet här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!