SHL-lagets mardrömsbesked: Stjärnan kan lämna för storklubben – efter detaljen i kontraktet

SHL-lagets mardrömsbesked: Stjärnan kan lämna för storklubben – efter detaljen i kontraktet

Han är en nyckelkugge i Rögle.
Men nästa säsong kan Ted Brithén vara förlorad för SHL-klubben.
Enligt uppgifter jagas han i Schweiz – och kan lämna på grund av en klausul i kontraktet.

Ted Brithén gör sin tredje säsong i Rögle. Efter flytten från HV71 har han växt fram till en riktig nyckelspelare för klubben, och ärades förra året med ett ”A” på bröstet.

Jagas av storklubb

Han har även fått rejäl fart på poängproduktionen, och stod förra säsongen för hela 38 poäng på 46 matcher. Centern fick stora delar av hösten förstörd med en ansiktsskada – men har på de 20 matcherna noterats för hela 20 poäng.

Ted Brithen, Rögle
191228 Rögles Ted Brithén jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Rögle den 28 december 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men nästa år kan han vara förlorad för Rögle. Enligt uppgifter i Schweiz så uppvaktas nämligen Brithén av storklubben SC Bern.

Har klausul

Poängkungen skrev 2018 ett fyraårskontrakt med Rögle, men det ska då, enligt Kvällsposten, då även ha skrivits in en klausul som möjliggör en flytt till utländska klubbar. Den klausulen vill nu alltså Bern utnyttja, vilket kan möjliggöra en flytt.

Ted Brithén, Rögle
191128 Rögles Ted Brithén och Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks den 28 november 2019 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Brithén har på 338 SHL-matcher noterats för 207 poäng, fördelat på 74 mål och 133 framspelningar. Rögle ligger, 38 matcher in i årets SHL-säsong, på en sjundeplats i tabellen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!