Enorma vreden i natt – efter fula tacklingen på Elias Pettersson: ”Han är helt försvarslös”

Enorma vreden i natt – efter fula tacklingen på Elias Pettersson: ”Han är helt försvarslös”

Vancouver Canucks blev nollat av Boston Bruins.
Efteråt var ilskan stor – bland annat efter en ful tackling på Elias Pettersson.
– Ligan måste få bort sådana tacklingar, säger coachen Travis Green.

Vancouver Canucks har varit i bra form, men fick i natt se sig besegrat av Boston Bruins. Canucks, med fixstjärnan Elias Pettersson i spetsen, lyckades inte göra ett enda mål i matchen, som Bruins vann med 4-0.

Tacklades sent

Men efteråt handlade det mesta om domsluten. När Bruins gjorde 1-0 i matchen så var de flesta överens om att det var offside – och inte ens domarutmaning från Canucks hjälpte.

Foto: Skärmdump/Youtube

Dessutom så fick Elias Pettersson, i början av matchen, en sen tackling av Matt Grzelcyk vilket fick honom att med fart flyga in i sargen. Domarna valde dock att inte döma någon utvisning, vilket ledde till stor ilska.

”Han är helt försvarslös”

Efter matchen var Canucks-tränaren Travis Green rasande.

– Jag är så arg. Elias är en av de bästa spelarna i ligan och blir tacklad så där. Han är totalt försvarslös, och det är två sekunder efter att han spelat bort pucken. Jag har sett det ett par gånger nu och han är helt ovetandes. Han är försvarslös, säger Green.

Foto: Skärmdump/Youtube

Elias Pettersson kunde dock fullfölja matchen, men hade ingen lyckad natt.

– Det är den typen av tacklingar som ligan vill få bort från sporten, speciellt när de sker mot unga, lovande killar. Elias är en sådan, och det är frustrerande för mig som tränare att se skiten han blir utsatt för och som inte blir dömt. Han jobbar vidare, men blir frustrerad, och jag vet att han inte är den största killen men det betyder inte att att man får utnyttja honom. Den var väldigt sen, och skulle varit en utvisning, säger Travis Green.

Se tacklingen här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!