SHL-klubbens drömvärvning – jagar NHL-svensken i sommar: ”Vill ge honom sjuårskontrakt”

NHL-kontraktet går ut till sommaren.
Nu jagar Färjestad den stora drömvärvningen.
– Jag skulle vilja skriva sjuårskontrakt med honom och har sagt det till honom, säger klubbens GM Peter Jakobsson i ett uttalande.

Färjestad slutade på en andraplats i SHL senaste säsongen. Men vill bli ännu bättre till nästa år och håller just nu på att slipa till de sista delarna av lagbygget för 2020/21.

Drömvärvning i FBK

I en intervju på klubbens officiella webbplats berättar GM Peter Jakobsson om truppen för kommande säsong och avslöjar samtidigt den stora drömvärvningen. Nämligen Tre Kronor-meriterade NHL-svensken Jacob de la Rose.

Jacob de la Rose, Tre Kronor
180520 Sveriges Filip Forsberg och Jacob de la Rose jublar med pokalen efter att Sverige vunnit VM-guld under finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 35490

Jakobsson avslöjar även sin nära kontakt Arvika-sonen.
– Det är inget att hymla om att jag gärna skrivit sju år med Jacob de la Rose och gett honom en stor roll här. Och det har jag sagt till honom också, säger Jakobsson i intervjun.

Jagar NHL-svensken

Även om de la Rose gjorden en handfull matcher för FBK på juniorsidan så var det i Leksand som det stora genombrottet kom. Forwarden gjorde bara en säsong innan flytten till Nordamerika gick 2014 och spel i Montreal Canadiens redan under första NHL-säsongen.

Jacob de la Rose, Tre Kronor
180518 Sveriges Jacob de la Rose under en träning med sveriges ishockeylandslag under ishockey-VM den 18 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92045

Sedan dess är 24-åringen uppe i 229 NHL-matcher i världens bästa hockeyliga. Nu sitter svensken på ett utgående NHL-kontrakt hos St. Louis Blues till sommaren.

”Är ett långskott”

Därför hoppas FBK kunna locka hem honom till Värmland igen. Även om det kommer att bli svårt.
– Vi gillar Jacob och han känner till folket i kulisserna här. Om man ska titta på drömnamn framåt så är han en sån spelare. Sen vet jag också att han som de flesta vill spela i NHL, så det är ett långskott. Men vi får se vad som händer, säger Jakobsson till officiella webbplatsen.

Den senaste säsongen har det hittills blivit 5 poäng på 34 matcher innan NHL pausade hela ligan.

LÄS MER: Tunga värvningen: NHL-meriterade 25-åringen helt klar för HockeyAllsvenskan!