Tunga värvningen: NHL-meriterade 25-åringen helt klar för HockeyAllsvenskan!

Här är ett riktigt tungt nyförvärv till HockeyAllsvenskan.
NHL-meriterade backen Michael Kaplan är klar för Västervik.
– Han kommer kunna bli en nyttig spelare för oss nästa säsong, säger sportchefen Emil Georgsson.

Efter 5 matcher i NHL och över 140 i AHL så flyttar han nu till Sverige. NHL-meriterade Michael Kapla är klar för spel i lilla Västervik.

Till HockeyAllsvenskan

Det är en riktigt tung värvning som sticker ut i hockey-Sverige. 25-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med allsvenska klubben.
– Han kommer till Europa för att försöka etablera sig och tycker HockeyAllsvenskan är ett bra skyltfönster. Vi är glada att att kunna addera Michael in i vår spelartrupp och tror att han kommer kunna bli en nyttig spelare för oss nästa säsong, säger sportchefen Emil Georgsson i pressmeddelandet.

Michael Kapla, Västervik
Michael Kapla. FOTO: Twitter

Västervik har senaste åren hittat en hel del nordamerikanska fynd och Kapla är den senaste i raden. Backen kommer närmast från spel AHL-laget Toronto Marlies.

Fem matcher i NHL

Förra säsongen blev det 6 poäng på 14 matcher i AHL samt 21 poäng på 35 matcher i ECHL med Newfoundland Growlers. De fem NHL-matcherna kom för New Jersey Devils säsongen 2016/17.

Michael Kapla, Västervik
Michael Kapla. FOTO: Twitter

Då Kapla gick rakt från collegehockey till spel i NHL. Och nu ska han pröva på svensk hockey för allra första gången.
– Michael är en tvåvägsback med bra spelsinne. Han är trygg med puck och bra på att fördela spelet. Det är en ledartyp både på och utanför isen, säger Georgsson.

LÄS MER: Topplagets stora prestigevärvning – SHL-profilen flyttar hem igen: ”En stor ära”