Topplagets stora prestigevärvning – SHL-profilen flyttar hem igen: ”En stor ära”

Nu är prestigevärvningen helt klar.
SHL-profilen Daniel Rahimi lämnar Växjö för att flytta hem igen.
I dag blev 33-åringen klar för återkomst till topplaget Björklöven.

Säsongen 2006/07 lämnade Daniel Rahimi moderklubben Björklöven efter bara 39 matcher i A-laget. Backen flyttade då till Nordamerika och spel i AHL-laget Manitoba Moose.

500 SHL-matcher

Sedan dess har det blivit spel i Rögle, HV71, Linköping, Davos och Växjö genom åren. Totalt 507 matcher i SHL, 100 i AHL och 44 i schweiziska NLA har det blivit för 33-åringen.

Daniel Rahimi, Växjö
200312 Växjös Daniel Rahimi deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Färjestad den 12 mars 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Men nu sluts cirkeln när Rahimi flyttar hem igen och blir Björklövens stora prestigevärvning för kommande säsongen. I dag skrev veteranen på ett tvåårskontrakt med option för ytterligare ett år.

Återvänder hem

En tung, tung värvning för Björklöven som fortsätter satsa mot SHL-uppflyttning.
– Daniel är stor och stark med sina styrkor i defensiven som alla vet. Han kommer att tillföra på planen men framförallt har han varit med på högsta nivå och har ett hjärta som är till hundra procent gröngult. Vi kommer att ha enorm hjälp av honom både på och utanför isen som pådrivare och han kommer att vara en kravställare därute och bli en förlängd arm för ledarteamet, säger Björklövens sportchef Per Kenttä i pressmeddelandet.

Daniel Rahimi, Växjö
200310 Växjös Daniel Rahimi under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 10 mars 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Dessutom har Rahimi spelat 80 landskamper för Tre Kronor och tagit VM-brons som främsta merit. Nu ser han fram emot att få flytta hem till Umeå igen.
– För mig känns det som en fantastisk utmaning och en stor ära att komma hem. Det är en stund som jag sett fram emot i stort sett sedan jag lämnade Björklöven. Jag har inte bott i Umeå på 13 år men vi har alltid pratat om Umeå som hemma. Det känns väldigt naturligt för mig och familjen att komma hem, barnen pratar om Umeå som hemma fastän de aldrig bott där. Att få springa på alla bekanta från förr kommer bli roligt men det är också ett stort ansvar för mig då man kommer att ha mycket att spela för varje kväll. Jag hoppas och tror att det kommer att synas ute på isen, säger Daniel Rahimi till klubbens officiella webbplats.

Hos Växjö Lakers vann Rahimi både SM-guld 2018 samt priset som seriens mest utvisade spelare under säsongen 2015/16.

LÄS MER: Klart: SHL-stjärnan lämnar – trots fansens insamling