SHL-klubbens prestigevärvning helt klar – ikonen och guldhjälten återvänder!

Det blev bara två år i Ryssland.
Nu är prestigevärvning helt officiell.
Ikonen Robert Rosén återvänder till svensk hockey igen.

En riktig profil är klar för återkomst till SHL. På fredagseftermiddagen offentliggjorde Växjö Lakers prestigevärvningen av Tre Kronor-forwarden Robert Rosén.

Comeback i SHL

32-åringen gör därmed comeback i Växjö efter två säsonger i KHL.
– Det känns kanon att vara tillbaka hemma. Jag har hela tiden haft tankarna att komma tillbaka en dag och nu är den här, så jag känner mig superladdad för det, säger nyförvärvet till klubbens officiella webbplats.

Robert Rosén, Växjö
180318 Växjös Robert Rosén jublar efter sitt 2-0 mål under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Brynäs den 18 mars 2018 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Rosén kommer från 24 poäng på 57 matcher i KHL för ryska laget Sotji. Senaste säsongen  i SHL 2017/18 blev det imponerande 40 poäng på 49 matcher.

Vunnit 2 SM-guld

Nu har ikonen skrivit på ett längre treårskontrakt med Växjö och blir en av ligans stora stjärnspelare.
– Jag har saknat det enkla och logiska med att bo i Sverige och ha mer än fyra lagkamrater som man kan prata och ha roligt med. Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig Lakers-dressen och spela i Vida igen inför alla grymma fans, säger han i pressmeddelandet.

Robert Rosén, Växjö
180422 Växjös Robert Rosén jublar med pokalen efter final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Växjö den 22 april 2018 i Skellefteå. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92027

Växjö får tillbaka en riktig klubbikon i Rosén, som gjort elva säsonger och nästan 600 A-lagsmatcher för Lakers. Totalt har forwarden gjort 284 poäng på 406 matcher i SHL för Växjö, AIK och Modo.
– Det känns givetvis väldigt roligt att Robban är tillbaka. Han har varit en del av nästan alla lag under mina år här och det känns bra att det är så igen, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett officiellt uttalande.

Robert Rosén har dessutom vunnit två SM-guld med Växjö Lakers. Nu kommer han tillbaka revanschsugen för att få Växjö att lyfta högre upp i tabellen och jaga tredje SM-guldet med favoritlaget.

LÄS MER: NHL-lagets nya besked för svenska supertalangen – kan lämna SHL för NHL redan nu