Pavel Datsyuk vägrar att lägga av – här spelar 42-åringen(!) nästa säsong

Den ryske trollgubben vägrar ge upp.
Nu står det klart att Pavel Datsyuk fortsätter ännu en säsong.
42-åringen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt i KHL, enligt ryska uppgifter.

Han har gjort imponerande 918 poäng på 953 matcher i NHL. Samt vunnit Stanley Cup 2 gånger, vunnit OS-guld, vunnit VM-guld och vunnit KHL-titeln.

Datsyuk fortsätter

Men trots det är storstjärnan Pavel Datsyuk ändå inte mätt än. Nu står det klart att 42-åringen fortsätter ytterligare en säsong.

Pavel Datsyuk, Ryssland
160522 Rysslands Pavel Datsyuk efter bronsmatchen i Ishockey-VM mellan Ryssland och USA den 22 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35206

Ryska medier rapporterar att den ålderstigne trollgubben kommit överens med KHL-laget Avtomobilist Jekaterinburg om ett nytt ettårskontrakt.
– Jag tror han kommer att skriva under kontraktet, men ingenting har undertecknats än. Vi har haft preliminära samtal med honom, han vill spela hockey. Om han vill, så kommer han att spela, sa Avtomobilists sportchef Oleg Gross till Sport24.ru tidigare i veckan.

Rekordlåga lönen

Nu rapporterar Breda Arena att kontraktet är helt klart. Och Datsyuk har gått med på en väldigt låg lön för att fortsätta en säsong till.

Pavel Datsyuk, Ryssland
180517 Rysslands Pavel Datsyuk under kvartsfinalen i ishockey-VM mellan Ryssland och Kanada den 17 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92043

Ryske veteranen väntas få runt två miljoner kronor för hela nästa säsong. Vilket visar att han gör det här för kärleken till sporten och inte för att tjäna absurt mycket pengar.

Med i guldklubben

Förra säsongen återvände 42-åringen till hemstaden Jekaterinburg efter tre säsonger i storklubben SKA St. Petersburg. Och gjorde då 22 poäng på 43 matcher i KHL för Avtomobilist.

Innan flytten tillbaka till KHL gjorde Datsiuk hela 14 säsonger hos Detroit Red Wings i NHL. Han är också medlem i den trippla guldklubben efter att ha vunnit OS, VM och Stanley Cup under karriären. 

LÄS MER: Förre NHL- och Tre Kronor-spelarens kontroversiella förslag – vill stoppa huvudskador med slagsmål(!)