Niklas Wikegårds oväntade ord om överfallet i SHL – försvarar Mantas Armalis och får nu hård kritik från Sanny Lindström

Det är överfallet som har skakat om hela hockey-Sverige.
Nu ger sig tv-experten Niklas Wikegård in i den heta debatten.
– Så stort som man målar upp det tycker jag inte att det är, säger han i TV4.

Under matchen mellan Leksand och Oskarshamn på tisdagskvällen skedde överfallet som blev så oerhört otäckt. Leksandsmålvakten Mantas Armalis blev rejält irriterad på motståndaren Olli Palola och gick till attack.

Wikegårds ord

Armalis blev irriterad efter att ha fått Palolas klubbspets mot revbenen och reagerade med ett fult slag mot ansiktet. Träffen tog så illa att Oskarshamnsspelaren tvingades åka till akuten med en hjärnskakning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mantas Armalis, Leksand
240203 Leksands målvakt Mantas Armalis under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Örebro den 3 februari 2024 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0206

Därefter har Disciplinnämnden delat ut ett hårt straff till Armalis på fyra matchers avstängning. Situationen har väckt starka känslor i SHL men nu går TV4-experten Niklas Wikegård ut och försvarar målvakten.
– Utfallet blir ju så klart jätteknasigt när det träffar hårt med den platta sidan på plocken. Hade han velat skada och det funnits en intention så hade han använt stöten, som är mycket hårdare, om han verkligen varit ute efter det. Så det blir ju knasigt, säger han i tv-kanalen, se videon här nedanför.
– Det man inte säger ändå är att det aldrig är okej att ”speara” någon eller trycka klubban mot någon. Hade det där varit en utespelare i samma situation så hade det blivit utvisning, matchstraff eller nästan ännu värre än så. Jätteolyckligt som det blir. Kanske en lite lätt överreaktion men utfallet blir något som Mantas inte hade tänkt sig, men så stort som man målar upp det tycker jag inte att det är, trots att utfallet blev som det blev.

Sannys kritik

Men TV4-kollegan Sanny Lindström håller inte alls med Wikegård och slår tillbaka med hård kritik.
– Jag är förvånad att det bara blir fyra matcher och jag går helt emot dig där. Jag tycker att det är det fulaste vi sett sedan Peter Holland i Djurgården för några år sedan. Vad gäller ”spearing” så har de ändrat reglerna för när man trycker med klubban, så det är en bedömningssak. Men jag tycker den spearingen är ganska löjlig att diskutera, för utfallet blir så… Mantas menar så klart inte att släcka honom, det förstår jag också. Men med tanke på de utvisningarna vi haft tidigare under säsongen med misslyckade tacklingar och ens ansvar. Här är det bara Mantis ansvar, säger han i tv-sändningen, se här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, SHL
230321 Niklas Wikegård, Cmore inför match fyra i kvalet till SHL mellan Malmö Redhawks och Brynäs den 21 mars 2023 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0541

Wikegård håller inte alls med om att det är det fulaste vi sett sedan Peter Hollands knytnävsslag på Fredrik Styrman 2021 och kräver att Lindström förklarar sig. Då höjer Sanny rösten ännu mer och förtydligar sin åsikt.
– Han slår honom bakifrån. Han har en och en halv sekund att ta något annat beslut men jagar i kapp honom och slår honom i ansiktet. Det är så klart odiskutabelt, det är jättefult och det står jag fast vid. Sedan att Mantas är en superkille men är det här en annan spelare som har en historik så hade vi inte suttit och diskuterat i de här termerna.

Vad tycker du om överfallet i SHL? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stenhårda domen för Mantas Armalis efter överfallet som väckt starka reaktioner i SHL – Olli Palolas första ord från sjukhuset

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev