Stenhårda domen för Mantas Armalis efter överfallet som väckt starka reaktioner i SHL – Olli Palolas första ord från sjukhuset

Leksands målvakt Mantas Armalis stängs av i fyra matcher för det hårda slaget i ansiktet mot Oskarshamnsforwarden Olli Palola under gårdagens SHL-match.
Palola har samtidigt fått lämna sjukhuset med en hjärnskakning.

Efter att Mantan Armalis anmälts för förseelsen kom disciplinnämndens dom på fyra matcher under onsdagen.

Attacken i SHL

Leksandsmålvakten fokuserar i sitt yttrande till nämnden på att Olli Palola först tryckte en klubbspets mot revbenen på Armalis, som fick ont och ville markera tillbaka.
”Det var aldrig min intention att skada, endast markera och det slutade olyckligt. Direkt efter att det skett och jag ser konsekvensen känner jag extrem ånger. Som sagt hade jag inte en tanke på att skada en annan spelare eller medmänniska, men det blev det olyckliga resultatet i detta fall”, säger litauern.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mantas Armalis, SHL
240213 Leksands målvakt Mantas Armalis under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 13 februari 2024 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0148

Disciplinnämnden skriver i domen:
”Även om Mantas Armalis förseelse föregåtts av detta är hans efterföljande val att uppsåtligen slå med plockhandsken i huvudet på motspelaren inte försvarbart”.

”Det är läskigt”

Palola tillbringade natten på sjukhuset i Västervik innan han kunde skrivas ut på onsdagsförmiddagen, skriver Aftonbladet.
– Röntgen visade bekräftad hjärnskakning, nu väntar rehabilitering, säger lagläkaren Sadegh Dolatabadi till tidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olli Palola, SHL
240227 Oskarshamns Olli Palola lämnar planen efter att ha skadat sig under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 27 februari 2024 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0301

Senare uttalade sig också Palola själv:
”Det är en hjärnskakning, men inget värre än så. Jag har pratat med Armalis redan och saken är utagerad så det är onödigt att kommentera mer än så”, skriver han i ett sms till SVT.

LÄS MER: Challe Berglunds jätteilska efter Leksands nya mardröm – ryter nu till ordentligt: ”Jag är förbannad”

Smällen kom bakifrån utan att Palola kunde se vad som hände, och finländaren föll till isen. Palola fick ledas ut till omklädningsrummet innan han fördes till sjukhus.
– Det var läskigt. Speciellt med tanke på hur borta han var, sade Oskarshamnsspelaren Viktor Lodin till Barometern-OT.

Vad tycker du om det här överfallet i SHL? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev