Challe Berglunds jätteilska efter Leksands nya mardröm – ryter nu till ordentligt: ”Jag är förbannad”

Leksand har det rejält kämpigt just nu.
Efter ännu en förlust var Challe Berglund ruskigt arg.
– Jag är fan förbannad, säger han i TV4.

Leksand har imponerat den här säsongen men är nu inne i en riktig mardrömsperiod. Challe Berglunds lag har haft förtvivlat svårt att vinna och på torsdagskvällen inkasserade dalmasarna den sjunde raka förlusten i SHL.

Leksand föll

Trots att man tog ledningen i den andra perioden genom Max Veronneau så kunde man ändå inte hålla ut på bortais i Örebro. Hemmalaget kvitterade en bit in i den tredje perioden tack vare Ludvig Larsson och allt fick avgöras i förlängning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, SHL
240222 Leksands spelare deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Leksand den 22 februari 2024 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0176

Men då behövde Örebros Jonathan Lekkerimäki bara 18 sekunder för att avgöra matchen till Leksands stora förtret. Sjunde raka förlusten tar dalalaget allt längre bort från kvartsfinalplatsen i SM-slutspelet.

Challes ilska

Direkt efter slutsignalen var huvudtränaren Challe Berglund rasande.
– Det är för dåligt att låta Lekkerimäki åka igenom så där. En pass bakom förlängda mållinjen och så har han friläge. Det är uselt, säger coachen i TV4.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Challe Berglund, Leksand, SHL
240213 Leksands tränare Charles Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 13 februari 2024 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0148

Berglund blev också rejält irriterad efter att Lukas Vejdemo blivit tveksamt avblåst för offside i samband med ett friläge.
– Jag är fan förbannad att vi inte fick mål när Vejdemo var fri. Det är inte ens offside, säger Challe efter matchen.

LÄS MER: Svensk hockey i sorg: SHL-profilen har tragiskt gått bort – blev bara 49 år gammal: ”Fruktansvärt tungt”

Men Leksandstränaren kan ändå avsluta intervjun med glimten i ögat.
– Jag ska gå in och ta ett nacksving på linjedomarna här. Sedan blir det en uppercut och så vidare, Nej då, det går över, säger han i tv-sändningen.

Vad tycker du om Leksand just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev