Svensk hockey i sorg: SHL-profilen har tragiskt gått bort – blev bara 49 år gammal: "Fruktansvärt tungt"

Svensk hockey i sorg: SHL-profilen har tragiskt gått bort – blev bara 49 år gammal: ”Fruktansvärt tungt”

Svensk hockey är i sorg efter tragiska beskedet.
Förre SHL-spelaren Göran Hermansson är död.
Han blev bara 49 år gammal.

Under karriären blev det spel i SHL, dåvarande Elitserien, för de klassiska klubbarna Djurgården, Brynäs, Björklöven och Leksand. Men nu har det hemska beskedet kommit att Göran Hermansson har gått bort, han blev bara 49 år gammal.

SM-guld 1999

Den lovande centern lämnade Falun för att göra debut i svenska högstaserien med Dif redan som 22-åring. Sedan gick flyttlasset vidare till Brynäs och då var Hermansson med om att vinna SM-guld 1999.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Göran Hermansson, SHL
961003 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Malmö, 6-4: Göran Hermansson, Djurgården jublar efter mål. Foto: BILDBYRÅN / 20012

Karriären fortsatte vidare till Umeå, där han som lagkapten ledde Björklöven upp till Elitserien igen. Sedan tre säsonger i Dalarna för Leksand innan han lämnade landet och blev en stor hockeyprofil i Norge.

”Fruktansvärt”

Hermansson gjorde nio säsonger och 388 matcher för Sparta Sarpsborg och Stjernen Hockey.
– Av alla spelare jag har spelat och tränat med genom åren sticker Göran Hermansson ut som en som verkligen var komplett. En underbar person, familjefar och lagkamrat. Han gav lika mycket av sig själv när han kom hit som en av lagets stjärnor som han gjorde när han avslutade sin karriär i Sparta som en fjärdekedja-spelare. Göran gav allt för samhället, oavsett vad, säger Sparta-tränaren Sjur Robert Nilsén till sa.no.
– Det här är fruktansvärt tungt. Alla vi i Sparta – och i hockeyfamiljen i stort – sänder våra varmaste kondoleanser till Görans familj.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Göran Hermansson, SHL
031127 Ishockey, elitserien, Malmö – Leksand : Göran hermansson, Leksand, Entré © Bildbyrån – 61415

Efter spelarkarriären stannade Hermansson kvar inom hockeyn och blev assisterande tränare för Stjernen. Han var dessutom huvudtränare för Comet Halden i den norska andradivisionen innan flyttlasset gick hem till Sverige igen.

LÄS MER: Henrik Lundqvists mäktiga hyllning till svenske ikonen – när han avslöjar sin allra största hatmotståndare i NHL: ”Irriterade mig”

Göran Hermansson var tränare för Lions HC i svenska division tre under sin sista tid i livet. Svenske hockeyprofilen avled i sviterna av cancer och blev blott 49 år gammal.

Vila i frid, Göran!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev