Niklas Wikegårds radikala förslag för svensk hockey – så vill han förändra SHL för alltid: ”Det är så dåligt”

Niklas Wikegård lämnar TV4 och tar över Djurgården.
Nu kommer tv-profilen med ett oväntat förslag för att förändra SHL.
– Det är så dåligt att ishockeyförbundet inte tagit tag i det här för längesedan, säger han på Instagram.

Under många har Niklas Wikegård vädrat sina åsikter om hockey i direktsändning hos TV4. Vecka ut och vecka in har han alltid sagt vad han tycker och står för när det kommer till sporten på is som han älskar.

Tar över Djurgården

Men nu är det dags tv-profilen att kasta sig in i hetluften på riktigt. Från och med den 1:a maj lämnar han tv-rutan för att ta över som sportsligt ansvarig hos Djurgårdens IF.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, SHL
230126 Cmores expert Niklas Wikegård och kommentator Lena Sundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Frölunda den 26 januari 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0101

Han återvänder till favoritlaget där han tidigare varit tränare och kommer nu med en hel del tankar och funderingar på hur man kan förändra svensk hockey till det bättre. Wikegård har länge varit aktiv på sociala medier där han ofta ger sina åsikter i form av uppskattade videoklipp på sig själv.

Wikegårds förslag

Nu kommer han med ett radikalt förslag för att förändra SHL för alltid, se videon här nedanför.
– Jag har sagt det 1000 gånger, det är för svårt att åka ur högstaligan. Hela grejen med att ett lag från HockeyAllsvenskan som går upp är alldeles för lite, ett lag från HockeyEttan är sjukt lite. Jag förstår inte hur man orkar motivera sig där i de duktiga division ett-klubbarna. Det är så dåligt att hockeyförbundet inte tagit kommando över det här för längesedan. Vilken flaskhals det är i svensk hockey, oj oj oj oj, säger Wikegård i en video på Instagram.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, SHL
231230 Cmores Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 30 december 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0142

Niklas Wikegård lanserar nu sitt eget förslag för upp- och nedflyttningar i hockeyns högsta serier.
– Lag som skött sin verksamhet dåligt i högstaligan, som Leksand och Oskarshamn, någon av dem hade åkt ur om det inte blivit en pandemi. Brynäs och Djurgården har åkt ur för att de skött sin verksamhet dåligt, det är inte mycket att snacka om. Lag som Malmö och Linköping borde ha åkt ur för längesedan och haft möjligheten att gå upp igen. Jag röstar för, i framtiden, ingen gammal klassisk kvalserie, det är också en sportslig orättvisa, utan en rakare upp- och nedflyttning. Ett lag som får kvala och tre lag som går upp och tre som åker ur. Jag vill ha större SHL, större allsvenska och mindre division ett, förklarar han i videon, som du kan se här nedanför.

LÄS MER: Superbeskedet för Elias Pettersson – får nu mäktigaste utmärkelsen efter jättesuccén i NHL

Hockeyprofilen får också gott om medhåll från sina följare på sociala medier.
”Mycket bra förslag, Niklas”, skriver en användare på Instagram.
”Helt rätt! Fler lag i SHL, ja tack”, skriver en annan.
”Sunda tankar angående upp- och nedflyttning. Sista laget direkt ur SHL. Första laget i HA direkt upp. Då finns det att gå för, sen möjlighet för ett lag till”, skriver en tredje.

Vad tycker du om Niklas Wikegårds förslag? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev