TV-profilen Niklas Wikegård avslöjar sanningen om sig själv – erkänner nu det som alla tror om honom

Han är en av hockey-Sveriges mest omtalade personer.
Men snart har Niklas Wikegård gjort sitt i tv-rutan.
Nu slår han tillbaka mot den vanligaste fördomen folk har om honom.

Redan som 20-åring tvingades Niklas Wikegård avsluta hockeykarriären på grund av att ”knät gick sönder”. Då startades en rekordtidig tränarkarriär och ledarresa som tog honom till klubbar som Väsby, Hammarby, Boden, Malmö Redhawks, schweiziska EHC Chur och Djurgården.

Wikegård i tv-rutan

Men 2005 tackade han för sig och lämnade båset för att kliva över till tv-sidan. Där han varit kvar i 18 år och blivit en av landets mest profilstarka hockeyexperter hos C More och TV4.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, TV4
230417 Cmores Niklas Wikegård under final två i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 17 april 2023 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0119

Wikegård har blivit en riktig favorit hos många med sin starka personlighet och brutalt ärliga analyser. Han har aldrig varit rädd för att säga exakt vad han tycker och tänker eller dragit sig för att kritisera någon på isen.

Avslöjar sanningen

Men det finns även de som har stört sig på tv-profilen genom åren och många har haft förutfattade meningar om honom. Nu erkänner han själv sanningen om det som många faktiskt tror om honom, det som faktiskt är den största missuppfattningen.
– Att jag ofta är arg. Jag är nästan aldrig arg, erkänner han i en intervju med Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
230321 Niklas Wikegård, Cmore inför match fyra i kvalet till SHL mellan Malmö Redhawks och Brynäs den 21 mars 2023 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0541

Därefter får Niklas Wikegård frågan om han gått till psykolog någon gång.
– Ja, för fan. Flera gånger. Jag har en som är en nära vän jag brukar ta långluncher med. Det är bra med bollplank vid vägval i livet, säger han till kvällstidningen.

TV4-experten gör en längre intervju inför avskedet till tv-kanalen och återkomsten till Djurgården, där en ny roll som sportsligt ansvarig väntar. Då öppnar han även upp om stora sorgen efter sin pappas bortgång och avslöjar när han senast grät.
– När jag satt hos farsan i minneslunden. Jag har lätt för att gråta. Jag saknar pappa mycket och tänker på allt han gjort för mig, berättar Wikegård och minns särskilt ett ögonblick i sorgen.
– Efter att pappa gick bort fick jag några brev mamma sparat som han skrivit till mig när han var som mest arg på mig, men utan att ha skickat iväg. Jag fick läsa: ”Niklas, din bortskämda slyngel, du fick låna vår lägenhet i Gävle och bo helt gratis, men vi kom hem till saker överallt”… och ja, han vräkte på ordentligt. Det var sanningen. Jag läste och jag skämdes.

Vad tycker du egentligen om Niklas Wikegård som tv-expert? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Niklas Wikegårds brutalt ärliga ord – därför lämnar han TV4 för att ta över Djurgården: ”Då hände något inom mig”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev