Niklas Wikegård avslöjar Zlatan Ibrahimovics fyra hårda ord – ilsknade till efter oväntade mötet: ”Då var han arg på mig”

Niklas Wikegård är en av våra största hockeyprofiler.
Men till och med han blir starstruck av ett möte med Zlatan Ibrahimovic.
Nu avslöjar Wikegård Ibras ilska – under mötet i ett parkeringsgarage.

Niklas Wikegård är en av våra mest omtyckta tv-profiler, men snart är hans tid som expert i tv över. Wikegård, som slog igenom som tränare för Djurgården, återvänder till Stockholms-klubben i en roll som sportchef. Och därmed blir TV4 en profil fattigare framöver i samband med SHL-sändningar.

Mötet med Zlatan

Wikegård inledde karriären som expert i SVT, men klev därefter över till TV4. Totalt har det blivit nästan 20 år framför kameran för Wikegård, som under tiden hunnit bli en av de mest välkända och omtyckta profilerna inom svensk sportmedia. Men till och med han blir starstruck av att möta en av Sveriges största idrottare genom tiderna.

Niklas Wikegård, hockey
230321 Niklas Wikegård, Cmore inför match fyra i kvalet till SHL mellan Malmö Redhawks och Brynäs den 21 mars 2023 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0541

I en intervju med Expressen får Wikegård en fråga om han någon gång varit med om ett oväntat kändismöte, och avslöjar då hur han hamnade i luven på en viss Zlatan Ibrahimovic. Svensken är känd för sitt temperament och för att alltid säga vad han tycker och tänker, och just den här gången hade Wikegård gjort någonting som Zlatan inte uppskattade fullt ut.

“Då var han arg på mig”

Wikegård berättar att han och Zlatan sågs av en slump i ett parkeringsgarage.

– Jag träffades Zlatan i ett garage vid Park Hotell och jag ställde en halvkorkad fråga och var lite starstruck. Sen berättade jag om det på Instagram så det blev en artikel i Expressen, säger han till kvällstidningen.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230321 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a training session on March 21, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0104

Kort därefter träffades de båda igen av en slump, och då fick Wikegård sina fiskar varma.

– Men nu kommer twisten. Någon månad senare sågs vi igen. I samma garage. Då är Zlatan arg på mig. ”Du fick din artikel”, sa han. ”Men snälla”, sa jag, ”jag tyckte mest det var kul att berätta om min dumma fråga”, säger Wikegård.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev