Marcus Allbäcks brutalt ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – avslöjar sanningen om deras relation: ”Helt felaktigt”

Han har både varit lagkamrat och tränare till Zlatan Ibrahimovic.
Marcus Allbäck känner därför svenske storstjärnan mycket väl.
Nu erkänner förre landslagsanfallaren vad han tycker om ”Ibra”.

Hela 20 år i världsfotbollen blev det för Zlatan Ibrahimovic under en alldeles fantastisk fotbollskarriär.Genom åren har många svenskar haft delade åsikter om ”Ibra” men det går inte att blunda för hans otroliga meritlista.

Zlatans framgång

Den långe skåningen från Rosengård har erövrat storklubb efter storklubb runt om i Europa och vunnit titlar med samtliga klubbadresser i Nederländerna, Italien, Spanien, Frankrike och England. I den svenska landslagströjan kommer också Zlatan för alltid bli ihågkommen som en av de allra största genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Allbäck, Zlatan Ibrahimovic, fotboll
111111 Fotboll, Danmark – Sverige A: Marcus Allbäck tar av Zlatan Ibrahimovic kaptensbindeln, utbytt, byte, kapten, Sverige. ©Bildbyran – 73371

Ibrahimovic har tilldelats hela 12 guldbollar som Sveriges bästa fotbollsspelare och slog målrekord i landslaget med imponerande 62 fullträffar på 122 landskamper. En som varit nära Zlatan både som lagkamrat i landslaget och även tränare i Blågult är Marcus Allbäck.

Allbäck erkänner

Efter spelarkarriären tog han över som assisterande förbundskapten vid sidan av Erik Hamrén. Och möttes direkt av kritik från landslagets storstjärna Zlatan Ibrahimovic som inte tyckte att det var ”seriöst med Marcus Allbäck som assisterande”.
– Det har skrivits att jag inte har en bra relation med honom, sa ”Mackan” i ett uttalande för 13 år sedan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Allbäck, fotboll
160604 Players manager Marcus Allbäck under en träning med Sveriges fotbollslandslag den 4 juni 2016 i Båstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91406

Många år senare erkänner Allbäck hur relationen egentligen är med den förre anfallskollegan Zlatan. Då de flesta fick intrycket av att de inte tyckte om varandra särskilt mycket.
– Vilket är helt felaktigt. Tyvärr verkade det som en del trodde på det i början, kanske mest för att vi är två väldigt olika personer. Vi har alltid haft en fin relation som bara blivit bättre med åren, säger han i en intervju med Sportbladet.

LÄS MER: Tydliga kritiken mot Zlatan Ibrahimovics nya jobb – Fabio Capello säger det som många tänker: ”Det är problemet”

Ibrahimovic arg

Allbäck får också med ärliga ord berätta hur det var att vara tränare för Zlatan som då var lagkapten och den stora ledaren i svenska landslaget.
– Det var en unik situation. Sverige har aldrig haft en spelare på den nivån. Det var naturligt att allting kretsade, styrdes, via eller kring honom. Man får inte glömma att det var han som avgjorde i de flesta matcherna, säger han i intervjun och minns tillbaka.
– Zlatans röst i landslaget var inte bara stark, den var as-stark. Han kunde bli arg för att han inte fick en passning när han var i bra läge och då sa han till om det. Men ibland passade de andra bara till honom – och då kunde han skälla på dem om det också, haha.

I dag har både Marcus Allbäck och Zlatan Ibrahimovic avslutat sina fotbollskarriären och de har fortfarande kontakt med varandra.
– Ja, lite grand. Vi hörs av emellanåt, säger Allbäck.

Vad tycker du egentligen om Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev