Leksands stora värvningsbomb: Vill ha succétränaren – som bekräftar kontakt: ”Hoppas det löser sig”

Leksands stora värvningsbomb: Vill ha succétränaren – som bekräftar kontakt: ”Hoppas det löser sig”

Leksand jagar ny huvudtränare.
Nu är ett namn nära: Modos Björn Hellkvist.
– De kontaktade mig för tio dagar sedan och det är väldigt kittlande, säger succétränaren till Aftonbladet.

Leksand var i höstas tillbaka i SHL, men man hade det kämpigt. Laget var hela tiden fast i bottenträsket av tabellen, och valde under vintern att sparka huvudtränaren Roger Melin.

Hamnade på kval

In kom i stället en mycket oväntad rekrytering i Ulf Samuelsson. Under ”Tuffe Uffes” ledning så syntes tecken på förbättring, men han lyckades inte rädda undan Leksand från kval för att hålla sig kvar.

Matt Caito, Leksand
200211 Leksands Daniel Olsson Trkulja jublar efter 2-1 tillsammans med Leksands Lucas Nordsäter och Thomas Valkvae Olsen och Malmö Redhawks Axel Wemmenborn deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 11 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Men säsongen blev inställd på förhand, och sedan dess har Leksand saknat en huvudtränare. Det har spekulerats om flera namn, däribland en förlängning med Ulf Samuelsson, men nu kommer oväntade uppgifter.

Oväntade tränarvalet

Enligt Aftonbladet så har Leksand nämligen tagit kontakt med Modos succétränare Björn Hellkvist angående jobbet – någonting som han själv bekräftar.

– Ja, det har dom. De ringde mig för en vecka sedan och frågade om min kontraktsituation. Jag har kontaktat Modo om Leksands förfrågan och där ligger vi nu, säger han till tidningen.

191229 Modos tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 29 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Hellkvist bekräftar även att han är intresserad av jobbet.

– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning. Men vill poängtera att det är upp till Leksand och Modo att komma överens, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!