Knallen: Guldhjälten nobbar(!) återkomst till Frölunda – klar för SHL-rivalen istället

Frölunda ville få till en återkomst för Oliver Lauridsen.
Men nu nobbar guldhjälten från 2016 – och går till en SHL-rival istället.
– Ju mer jag har funderat, ju mer rätt har det här känts, säger backen i sitt första uttalande.

Han har suttit på ett utgående kontrakt hos KHL-klubben Jokerit och med en vilja att lämna Finland. Senaste tiden har istället allt handlat om att återvända till SHL igen för veteranen Oliver Lauridsen.

Nobbar Frölunda

Både Frölunda och Malmö Redhawks har visat stort intresse för dansken. Men nu är jakten över och Lauridsen väljer faktiskt att nobba en återkomst till Frölunda.

Oliver Lauridsen, Frölunda
160424 Frölundas Oliver Lauridsen jublar efter final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Frölunda den 24 april 2016 i Skellefteå. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87198

Den klubben han vann SM-guld med 2016. Istället väljer den reslige backen att återvända till SHL och gå till konkurrenten Malmö.

”Det känns rätt”

I dag presenterades 33-åringen som nyförvärv.
– Det ska bli extremt spännande att bli en del av laget. Jag är glad att få den här möjligheten och förtroendet som klubben visat att de vill ge mig. Ju mer jag har funderat, ju mer rätt har det här känts att bli en del av det här. Klubben går en ljus framtid till mötes och jag tycker att vi har en väldigt intressant spelartrupp, säger han till klubbens officiella webbplats.

Oliver Lauridsen, Frölunda
190418 Viktor Svedberg of Sweden and Oliver Lauridsen of Denmark after the international friendly Ice Hockey match between Denmark and Sweden on April 18, 2019 in Rødovre. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92283

Ett kontrakt är påskrivet som gäller till och med säsongen 2022/23.
– Vi är väldigt glada och stolta över att Oliver vill komma till Malmö och spela för oss. I honom får vi en stor och stark spelare som kommer att vara som en general för oss i försvarsspelet. Han blir en ledare för oss både på och utanför isen, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i pressmeddelandet.

Spela med lillebror

Nu får dansken även möjligheten att för första gången på klubbnivå spela med lillebror Markus Lauridsen. Som också är ett av Malmös nyförvärv inför kommande säsongen.
– Det ska självklart bli väldigt kul, vi är tighta och är bästa kompisar, säger storebror Oliver.

Oliver Lauridsen flyttade från Danmark till Sverige redan 2005 och blev ungdomsspelare i Rögle. Sedan dess har han även representerat Linköping, spelat 16 NHL-matcher för Philadelphia Flyers samt en säsong i Frölunda innan flytten till Finland och fyra KHL-säsonger för Jokerit.

LÄS MER: Jonathan Dahléns första ord – efter uppgifter om sensationella återkomsten: ”Läget är…”