BOMBEN: Ändrar sig helt – succétränaren tar över Leksand efter stora miljonbråket(!)

Uppgifterna chockade svensk hockey.
Nu har Modo ändrat sig helt – och släpper Björn Hellkvist till Leksand.
Det uppger Aftonbladet.

Det var i början av april som chockuppgifterna kom, att Leksand vill värva succétränaren Björn Hellkvist från rivalen Modo. Hellkvist var under kontrakt, men pratade öppet om intresset från Dala-klubben.

Stora vändningen

Och han medgav att han ville ta över SHL-klubben.

– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning. Men vill poängtera att det är upp till Leksand och Modo att komma överens, sa han då.

Björn Hellkvist, Modo
191229 Modos tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 29 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Sedan dess har turerna varit många – och kritiken mot såväl Leksand och Hellkvist varit massiv. Modo var snabba med att meddela att Hellkvist inte skulle lämna – men nu kommer vändningen.

Skriver flerårskontrakt

Enligt Aftonbladet har klubben helvänt, och Hellkvist ser nu ut att bli Leksands tränare kommande säsong. Tidningen skriver att Modo från en början ville ha över två miljoner kronor(!) för att bryta kontraktet med Hellkvist, men hur siffran ser ut nu, när allt är klart, är oklart.

Leksand, SHL
190924 Leksands fansen jublar efter 4-0 av Marek Hrivik under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Brynäs den 24 september 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Hellkvist ska ha kommit överens om ett flerårskontrakt med Leksand, i en affär som lär offentliggöras under dagen. Därmed har Leksand hittat sin ersättare till Ulf Samuelsson, som hoppade in mitt under säsongen men inte lyckades rädda klubben från kvalet, som dock blev inställt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!