Klart: SHL-klubben agerar nu efter jättebråket – värvar in nytillskott

Klart: SHL-klubben agerar nu efter jättebråket – värvar in nytillskott

Nu väljer Oskarshamn att agera efter den interna sprickan i klubben.
I dag kom beskedet att Thomas Fröberg tar över som ny general manager.
– Jag kände omgående att detta var rätt beslut från min sida, säger Fröberg till klubbens webbplats.

För en vecka sedan avslöjades en spricka i SHL-nykomlingen Oskarshamn. Ett internbråk och en djup konflikt mellan huvudtränaren Håkan Åhlund och sportchefen Daniel Stolt.

SHL-klubben värvar nytt

Nu agerar SHL-klubben och presenterade i dag Thomas Fröberg som ny general manager för Oskarshamn. Fröberg lämnar därmed jobbet som sportchef för BIK Karlskoga.
– Jag kände en oerhörd stolthet över att få frågan. Jag kände omgående att detta var rätt beslut från min sida. I Karlskoga har jag inte jobbat heltid med hockeyn och att jag nu får chansen att hålla på med hockey till 100 procent känns hur bra som helst, säger Fröberg till klubbens officiella webbplats.

Thomas Fröberg, Oskarshamn
141007 AIK:s tränare Thomas Fröberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Vita Hästen den 7 oktober 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135229

Det innebär även att nuvarande sportchefen Daniel Stolt degraderas i sin roll. Och nu kommer att få Fröberg som ny chef, då nytillskottet får högsta ansvar för den sportsliga verksamheten.
– Vi har tittat lite på hur andra klubbar arbetar med det sportsliga och fastnat för en lösning där Thomas har det högsta sportsliga ansvaret och samarbetar med Daniel Stolt. Vi har stora utmaningar gällande den här säsongens lagbygge med tanke på de skador vi drabbats av och tanken är att Thomas ska börja arbeta med truppen direkt, men även blicka framåt mot nästa säsong oavsett vilken liga vi spelar i, säger klubbchefen Martin Åkerberg i ett pressmeddelande.

Skrivit på tvåårskontrakt

Thomas Fröbergs kontrakt gäller till och med säsongen 2020/21. Han är även pappa till SHL-spelaren Linus Fröberg, som spelar för HV71.

Håkan Åhlund, Oskarshamn
191017 Oskarshamns tränare Håkan Åhlund under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 17 oktober 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

IK Oskarshamn är just nu inne i sin allra första SHL-säsong någonsin och kämpar på den nedre halvan av tabellen. Efter 16 spelade matcher har nykomlingen plockat 17 poäng och ligger på en 12:e plats.

LÄS MER: SHL-klubbens besked om Dick Axelsson – väntas skriva på snart: ”Vårt mål”